Trendar: InredningMat och dryckResor

5 tips som får dig att nå dina karriärmål i höst

27 dec, 2017 
AvMalin Ny
Karriärcoachen tipsar om hur du får ordning och reda på din karriär - en gång för alla.
Annons

Höst är lika med nystart och många av oss längtar efter att nå nya höjder på ett karriärmässigt plan. Men att nå dit är inte helt lätt alla gånger, och kanske har du tidigare satt upp mål men inte riktigt nått ända fram.

Det här har Emma Pihl, författare och karriärcoach, en lösning på. Hon menar att man lämnar mycket åt slumpen om man inte sätter upp tydliga mål, och tipsar för sajten Breakit om hur du kan styra och ta kontroll över din tillvaro genom fem enkla steg:

Definiera ditt fokus
Ta dig tid att fundera på vad du vill fokusera på under hösten – till exempel på ett fik med penna och anteckningsblock. Då det ofta är andra människor som sätter upp våra mål, till exempel i skola eller arbetsplats, är det en bra övning att själv fundera på vad du vill uppnå och anteckna det.

– Passa samtidigt på att identifiera vad som har varit bra under året. Hur ser det ut på olika områden i livet, jobb, ekonomi, familj och hälsa? Utifrån det brukar man få idéer vad man vill fokusera på under nästa år.

Annons

Sätt upp tydliga mål

Fundera på vilka delområden du vill utveckla karriärmässigt. Kanske vill du höja din lön, byta jobb, eller gå en kurs som gör att du utvecklas inom ditt område?

– Har man inte så tydliga mål så kan det i varje fall vara bra att sätta inriktningsmål, som att uppdatera cv:et eller bli bättre på att nätverka genom att luncha med nya personer några gånger i månaden.

Be andra att fråga om hur det går

Berätta vad du har för mål för dina vänner, familj och kollegor.

– Be dem kontinuerligt fråga hur det går, då håller du lågan uppe och det blir en bra push i rätt riktning.

Stäm av med dig själv
Att stämma av med sig själv då och då är en bra idé för att nå dina uppsatta mål.

– Jämför då och nu för att kunna avgöra hur det första halvåret har gått. Det är viktigt att låta vägen ha sin gång och kanske göra upp delmål snarare än att satsa på att nå det stora målet på en gång.

Påminn dig själv med bilder

– Jag brukar tipsa de personer jag coachar att ha en bild på skärmsläckaren som ständigt påminner dem om vart man vill komma. Det är bra att införa målsymboler i vardagen.

Läs även:

Källa: Breakit Foto: IBL

Annons