Trendar: InredningMat och dryckResor

6 Disneykaraktärer och kändisarna de inspirerats av

29 jun, 2020 
AvNina Nyström
Tecknat i allmänhet och Disney i synnerhet, handlar mest om magi och fantasi – men många av de ikoniska karaktärerna  har faktiskt mer förankring i verkligheten än vad många av oss vet...
Annons

En del av karaktärerna är inspirerade av människor och historier bakom kulisserna – andra av mer offentliga profiler. Kolla bara in de här likheterna!

Aladdin – Tom Cruise

Tom och Aladdin

Från början avbildades Aladdin efter Michel J Fox, men han ansågs sedan vara för ”gullig”. Så illustratören lade till några år på hans ålder, och tog bort tröjan – och vips så var den Cruise-inspirerade Aladdin född.

– Tom Cruise har det rätta självförtroendet i sin attityd och sina rörelser, menar huvudtecknaren.

Annons

Ariel i Den lilla sjöjungfrun – Alyssa Milano

Alyssa och Ariel

Producenterna av Den lilla sjöjungfrun tyckte att barnstjärnan och sedermera Förhäxad-profilen Alyssa Milano passade perfekt som Ariel. När filmen kom ut 1989 var hon bara 17 år och hade till en början ingen aning om att hon hade inspirerat karaktären.

Ursula i Den lilla sjöjungfrun – Divine

Ursula och Divine

Sjöhäxan Ursula från Den lilla sjöjungfrun har en i högsta grad realistisk inspiration – den ikoniska dragshow-artisten Divine. Harris Glenn Milstead, som den starka karaktären heter egentligen, har tidigare bland annat utnämnts till århundradets Drag Queen av People Magazine.

Annons

Edna Mode i Superhjältarna – Edith Head (och Anna Wintour)

Edith och Edna

Att den exentriska designern Edna Mode inspirerats av den amerikanska designern Edith Head och hennes karaktäristiska utseende förvånar nog få? Men Edna sägs även ha fått en rejäl dos likheter från Vogues chefredaktör Anna Wintour – och det är heller ingen långsökt liknelse.

Gamarna i Djungelboken – Beatles

gamarna och Beatles

Året var 1967 och skaparna av Djungelboken siktade högt och beslöt sig för att Beatles skulle stå modell för, och ge röst åt gamgänget. Dessvärre tackade John Lennon nej. Trist, men man beslöt sig ändå för att ge de tecknade fåglarna likheter med John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney och George Harrison. Och inte bara är de fysiskt lika, de delar även den karaktäristiska Liverpoolaccenten.

Annons

Anden i Aladdin – Robin Williams

Robin Williams och Anden

Skådespelaren Robin Williams gav inte bara röst åt anden i den engelskspråkiga versionen. Såväl manér som utseende är till stora delar hämtade från Robin Williams.

Foto: TT/Skärmdumpar

Inspirerat av: The Sun

LÄS MER:

Annons