paskledig2

1. Långledigheten

Till skillnad från många andra högtider som bara varar i ett par dagar består påsken av hela fyra lediga dagar – och ofta dessutom en halvdag på skärtorsdagen. Perfekt för att resa bort, umgås med nära och kära eller bara ta det lugnt.

2. Godiset

Det är helt okej att äta mycket godis under hela påsken, särskilt om du fått det i ett påskägg!

3. Påskmusten

Just när vi hade börjat sakna julmusten som mest är den tillbaka i ny skepnad! Och vem bryr sig om det är någon smakskillnad på påskmust och julmust – när båda smakar så himla gott.

4. Bristen på barr

Till skillnad från julgranen så barrar inte påskriset – så du slipper trampa på sylvassa, torkade barr och dammsuga i tid och otid.

5. Konstrundorna

Under påsken anordnas konstrundor på många platser i landet – ett perfekt sätt att njuta av påsken om vädret inte är på din sida.

6. Vårkänslorna

Under julen vet vi att flera kalla, mörka månader ligger framför oss, och vid midsommar har vi redan börjat få panik över att dagarna redan börjat bli kortare igen. Men så här i mitten av april ligger allt det härliga fortfarande framför oss.

7. Att vi slipper köpa presenter

Julens paketångest är ett minne blott – påsken är en betydligt mer plånboksvänlig högtid. På sin höjd skänker vi bort ett påskägg (och hoppas såklart få ett tillbaka!)

Artikeln publicerades ursprungligen på Allers.se
Foto IBL

 Läs även:

Så håller du påskliljorna fina längre
Fira påsk med goda äggvitedrinkar
10 filmer som hela familjen kan se i påsk

Recept: Godaste påskmaten

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: