singelijul

Även om din civilstatus är helt och hållet självvald är det många singelkvinnor som inte kan låta bli att känna sig ensamma när julen närmar sig. Men istället för att behandla högtiden som en fiende, omfamna den och njut av fördelarna med att inte ha någon seriös partner.

Sommaren är singlarnas högtid, det är sedan gammalt, men det finns faktiskt ingen anledning till att se vintern som motsatsen.

Om du glömmer allt du lärt dig från romantiska Hollywoodkomedier – särskilt de som involverar julen och slutar med att folk blir ihop – kommer du snart att inse att juletid är den perfekta perioden att flyga solo. Det här är varför.


1. Du sparar pengar

Genom att inte ha någon partner att köpa många, dyra och svåra julklappar åt får du desto mer pengar över att lägga på dig själv. Varför inte investera i något du länge gått och suktat efter? Eller lägg undan en slant till den där weekendresan du planerat i vår. Det är du faktiskt värd.

2. Du slipper raka benen

Alla vet att vinterkylan är döden för torra ben och rakning gör det knappast bättre. Men som singel behöver du överhuvudtaget inte bry dig om klåda, fnas och slöa rakblad och kan lätt gå omkring med smått ludna spiror ända fram till shortssäsongen.

3. Du behöver inte fira jul med någon annans familj

Även om du älskar din familj kan det vara nog påfrestande att tillbringa en hel julhelg med dem. Tänk då hur skönt det är att du den här julen slipper bli medtvingad hem till en grupp människor som du inte känner särskilt bra och – med handen på hjärtat – ändå aldrig var särskilt förtjust i.


Läs även: Singelkvinnor är mer intelligenta, enligt forskare

 

4. Du kan vara bekväm

En stor fördel med att vara singel är att du inte behöver känna att du måste klä upp dig för någon. Istället kan du njuta av friheten att kunna strosa omkring hemma iklädd mjukisbyxor. Vankas det glöggmingel eller andra trevliga festligheter kan du däremot njuta av att svida om för några timmar.

5. Du slipper fejka

Om du någon gång i livet har fått en present som du inte gillar vet du antagligen också hur svårt det är att fejka en glad reaktion och samtidigt hålla god min. Bristen på partner eliminerar det scenariot helt – och ingen behöver bli besviken.

6. Inget juldrama

Nej, vi pratar inte om någon långkörare på tv. Alla vet att det bråkas mindre – om ens alls – när man lever som singel. Efter flera lediga och rastlösa dagar, och några julfester tillsammans med en partner, är det däremot ett under om man kommit undan utan tjafs.

7. Mer tid till dig själv

Att bli ihop med någon som inte känns helt hundra bara för att slippa vara ensam över julhelgen är en dålig idé. Se istället ledigheten som en möjlighet att hitta och utveckla dig själv. På så vis har du större pejl på vad du söker hos en framtida partner när hen väl dyker upp – om det är något du vill förstås. Genom att vara singel har du också alla chanser i världen att umgås, mingla och lära känna nya personer. Och vem vet vart det kan leda…

FOTO HELÉNE LINSJÖ

Missa inte att läsa: 

Smarta karriärkvinnor i nya Pirelli-kalendern
Därför är det bra att vara rund om rumpan
Så gammal är du egentligen

Mest läst