Trendar: InredningMat och dryckResor

7 otroliga hotell bland trädtopparna

20 jun, 2017 
AvNanna von Knorring
Att spendera en natt i naturen behöver inte innebära tält och camping. De lyxiga trädhotellen är nu populärare än någonsin förr. Här listar vi 7 hotell som vi gärna drömmer oss bort till.
Annons

De är lyxiga samtidigt som de är naturnära och inte minst erbjuder de alldeles unika upplevelser. Vi syftar så klart på trädhotellen som nu är i topp bland många resenärers drömresmål. Enligt Hotels.com reseexperter har efterfrågan ökat markant och det är inte svårt att förstå lockelsen i att bo en natt eller flera på de spektakulära hotellen.

Från lyxiga Tulum i Mexico till regnskogar, vildmarker och svenska Lappland – trädhotellen finns i dag över hela världen. Här listar vi sju av de häftigaste trädhotellen runtom i världen.

1. Keemala, Thailand

Foto: Keemala

Bara 40 minuter från turisttäta Phuket finns det femstjärniga hotellet Keemala med hus på pålar i höjd med trädtopparna. Här finns rum med privata infinity-pooler, monsunduschar och en svårslagen utsikt ut över regnskogen.

Annons

2. Treehotel, Sverige

Foto: Treehotel

Det svenska hotellet Treehotel i den svenska delen av Lappland har länge varit populärt. Med sina unika och väldesignade hus har många resenärer lockats till norra Sverige för att uppleva den vackra naturen, bada bastu eller bara slappa i jättehängmattorna som finns i trädhusen.

3. Tsala Treetop Lodge, Sydafrika

Foto: Tsala Treetop Lodge

Det femstjärniga hotellet Tsala Treetop Lodge ligger i Sydafrikas vildmark längs med den vackra kuststräckan Garden Route. Högt uppe bland trädtopparna har hotellets sviter utsikt över naturen, privata infintypooler och mysiga eldstäder. Gäster kan dessutom njuta av frukost och lunch på en gemensam veranda som breder ut sig ovanför trädtopparna.

Annons

4. Silky Oaks Lodge Mossman, Australien

Foto: Silky Oaks Lodge

Intill en av världens äldsta regnskogar och Stora barriärrevet ligger exklusiva Silky Oaks Lodge Mossman. Gäster som bor i trädhusen har hängmattor på privata verandor, tillgång till strand och kristallklart vatten vid hotellet samt möjlighet att göra djungelvandringar i området.

5. Azulik, Mexico

Foto: Azulik Eco-Resort & Maya Spa

I exklusiva Tulum i Mexico ligger Azulik Eco-Resort & Maya Spa som består av påkostade trädvillor längs med kusten. Villorna har terrasser med gungor, utomhusbadkar i mosaik och stora hängande solsängar. Utsikten är även den en dröm: det turkosa Karibiska havet och vita sandstränder breder ut sig framför villorna. Från en av hotellets tre restauranger har gäster utsikt över den intilliggande mayanska regnskogens trädtoppar.

Annons

6. Four Seasons Resort, Costa Rica

Foto: Four Seasons Resort

Four Seasons Resort på Papagayohalvöns sluttning är inte ett regelrätt trädhus, men tack vare sitt läge nästan 100 meter över havet bland djungelns trädtoppar är känslan snarlik. Sviterna har privat pool och utsikt över stränderna och havet. Det finns även golfbana, äventyr för barn och volontärprogram som ger resenärer möjlighet att bevara den vackra miljön eller att stödja de lokala skolorna.

7. Aqua Wellness Resort, Nicaragua

Foto: Aqua Wellness Resort

I Nicaraguas djungel vid kusten ligger Aqua Wellness Resorts trädvillor. Trädhusen har små pooler och utomhusduschar med utsikt över Stilla havet. På resorten anordnas även yogalektioner på en högt belägen veranda med utsikt över djungeln – perfekt för yogiparets bröllopsresa.

Annons
Annons