Att leva tillsammans när solen skiner och allt går vägen är ingen konst – det är i motgångarna som förhållandet verkligen sätts på prov. Har er relation överlevt dessa 7 situationer? Då kan ni klappa er själva på axeln!

1. Semestern där allt går snett
Tanken var en spontan sista minuten-till Medelhavet, med sol, bad och drinkar i solnedgången. Istället hamnar ni utan bagage i ett fönsterlöst hotellrum med kackerlackor och tvivelaktiga fläckar på lakanen. Har ni varit med om en mardrömssemester ihop – och överlevt? Grattis, då är ni gjorda av starkt virke.

2. IKEA-besöket en lönehelg

Ni skulle ju bara köpa en ny soffa, men plötsligt har ni irrat bort er i Kamprads labyrint, vält en Billy-bokhylla med tag-själv-vagnen, rykt ihop över nyansskillnaden mellan mörkgrå och gråsvart och – när ni trott att det inte kunnat bli värre – mötts av kassaköer som rör sig långsammare än en kinesisk motorväg i rusningstrafik. Men klarar ni både detta och den efterföljande möbelmonteringen, då är ni ett drömteam.
Läs mer: 12 saker du garanterat varit med om på IKEA

3. Campingturen i vildmarken

Det finns inget som en natt i skogen för att svetsa er samman! Att sova i tält till ljudet av obestämbara ylanden i fjärran och klara sig utan toalett, säng och rinnande vatten tar fram urmänniskan i dig och din partner, på gott och ont. Och att dela sovsäck en frusen natt för er närmare än ni troligen trodde var möjligt…

4. Gemensamma julfirandet

Första julen tillsammans är ett stort steg för alla relationer, särskilt om ni firar med varandras släktingar. Mellan julklappen som systerdottern besviket kastade i brasan, släktfejden över vilka sillsorter som måste finnas på julbordet och den stenhårda knäcken som fick mormor Majvors löständer att ramla ut finner ni att er relation är starkare än någonsin. Har ni dessutom varit värdpar för släktens julfirande? Ge er själva minst ett dussin extrapoäng!

5. Helgen utan TV och internet

Kanske befinner ni er i en sommarstuga, kanske i en segelbåt eller uppe i fjällen. Den gemensamma faktorn är att internetuppkopplingen är obefintlig, teven icke-existerande och mobiltäckningen rena skämtet. Helt utan underhållning och distraktioner har ni det perfekta tillfället att verkligen prata och lära känna varandra på djupet.

6. Spelet där den ene förlorar

Vare sig det handlar om en tennisduell eller en svettig omgång Monopol har tävlingssituationer en tendens att ta fram några av våra mindre trevliga sidor. Hur reagerar egentligen din partner när du slår honom i Wordfeud? Och hur klarar du själv att bli besegrad i Word of Warcraft? Om din partner älskar dig trots att du är en dålig förlorare måste det helt enkelt vara äkta kärlek.

7. Den brutala magsjukan

Först börjar du känna dig lite konstig i magen, sedan hör du din partner hulka på toaletten. Är det kycklingsalladen ni åt till lunch – eller kanske vinterkräksjukan? Oavsett vilket så får ni se varandra i ert allra svagaste tillstånd när ni båda två ligger utslagna på badrumsgolvet. Att torka varandras spyor är dessutom det ultimata relationstestet.

Missa inte att läsa:

Så många bör du haft sex med – enligt din partner
Därför skulle Carrie och Big aldrig ha fått varandra
Bästa anledningarna att kyssas mer!
10 saker alla som haft ett distansförhållande känner igen

Mest läst