På mors dag är det hög tid att hylla våra mammor extra mycket. De som alltid ställer upp, som tröstar och peppar. Som ser hur du mår innerst inne och som alltid kommer med de där välmenande, men också något irriterande, råden som du önskar att du hade lyssnat på från första början.

Här är sju saker alla mammor är värda i dag:

1. En sovmorgon

Alla mammor förtjänar att starta dagen på absolut bästa sätt – genom att få sova ut. Att vara mamma är ett heltidsarbete livet ut, så att få sovmorgon kommer definitivt att uppskattas.

2. En fin present

En fin och genomtänkt present – kanske ett inramat foto på barnen, en bra bok eller ett vackert smycke – är något mammor uppskattar extra mycket på mors dag. Här hittar du fina presenttips!

3. Ett glas champagne (ja, riktig champagne)

Ett välkylt glas champagne är alltid en bra idé, särskilt till mamma på mors dag. Gärna med en skål jordgubbar till, för att fira lite extra dagen till ära.

4. Att få göra ingenting

Att vila och göra exakt ingenting är underskattat och något som de flesta konstant multitaskande mammor längtar efter. I dag har alla mammor gjort sig förtjänta av att lägga upp fötterna och bara ta det lugnt.

5. Ett välstädat hem

Ett nystädat, skinande rent hem är svårslaget och något som alla mammor förtjänar idag. Givetvis utan att själv behöva städa det.

6. Hemlagad middag

Mamma tackar inte nej till en god, vällagad middag – gärna en hel meny med förrätt, huvudrätt och efterrätt.

7. Ett handskrivet brev

Vi har redan konstaterat att alla mammor är superhjältar – men de förtjänar att höra det ofta. Ett handskrivet brev direkt från hjärtat betyder mycket!

 

Läs även:

13 mors dag-presenter till alla sorters mammor

7 saker att tacka mamma för på mors dag

12 skäl till att alla mammor är superhjältar

Foto: IBL
Artikeln publicerades först på ELLE.

Mest läst