Trendar: InredningMat och dryckResor

7 saker som visar att Michelle Obama gjort skillnad som presidentfru

07 nov, 2016 
AvJoel Linde
Har det någonsin funnits en president eller presidentfru som gjort så mycket för unga tjejer, kvinnor och minoriteter i världen? Vi tvivlar på det.
Annons

Det närmar sig presidentval i USA och oavsett hur det går kommer Michelle och Barack Obama att lämna Vita huset. Vi kommer verkligen sakna ”the First Lady” som varit en förebild för så många människor världen över.

Här är 7 exempel.

1. Hon är en fantastisk förebild för unga flickor

Michelle Obama har lagt oerhört mycket av sin tid i Vita huset på att jobba får tjejer och kvinnors rättigheter, inte bara i USA utan i hela världen. Hon har engagerat sig i saker som United State of Women som verkar för jämställdhet, och organisationen Let Girls Learn som jobbar för att flickor runtom i världen ska få utbilda sig.

2. Hon är jordnära och bjuder på sig själv

Samtidigt som Michelle Obama jobbar hårt för att förändra världen till det bättre finner hon också tid att knyta an till det amerikanska folket, och världen. Hon är inte rädd för att visa att hon är en av oss, som här när hon tillsammans med Jimmy Fallon visade mammadansens evolution.

Annons

3. Hon kan vara en riktig diva – på ett bra sätt

På tal om att bjuda på sig själv. När Michelle Obama ställer upp i ett av de senaste årens mest populära tv-inslag, Carpool Karaoke med James Corden, når hon ut och kan inspirera tiotals miljoner människor. Dessutom sjunger hon Beyonces och Missy Elliotts låtar som en sann diva!

4. Hon kämpar hårt för minoriteter

När Barack Obama blev USA:s president var han den första afroamerikanen som någonsin blivit det, och Michelle Obama blev den första afroamerikanska presidentfrun. Genom den positionen har hon lyckats inspirera miljoner människor i minoritetsgrupper med känslosamma tal och rak, naken ärlighet.

5. Hon är ett kraftpaket

Man vill inte bråka med Michelle Obama. Inte bara för att hon (eller förmodligen först hennes Secret Service-vakter) skulle göra enligt ovan med en, men för att hon är så otroligt respektingivande. Se bara på henne! Wow!

6. Hon ger unga tjejer de bästa råden

Annons

Som en del i att nå ut med sina projekt för flickors utbildning och för att belysa hur många det är som inte får möjlighet att gå i skolan har Michelle Obama bland annat startat hashtaggen #62MillionGirls. När hon talade inför fulla salar på en skola i Harlem, New York, delade hon med sig av några visdomsord som garanterat kommer ge många tjejer ett bättre liv.

”Det finns ingen pojke, i den här åldern, som är söt eller intressant nog för att du ska hindras från att få din utbildning,” sa hon.

”Om jag hade brytt mig om vem som gillade mig och vem som tyckte att jag var söt när jag var i er ålder, då skulle jag inte vara gift med USA:s president.”

7. Har vi sagt att hon är stark?

Att Ellen DeGeneres och Michelle Obama bestämmer sig för att ha en tävling i armhävningar är så klart inte bara en rolig grej. De vill lyfta det faktum att antalet överviktiga i USA ligger på mellan 20 och 36 procent, beroende på delstat, och att ett av fem barn i landet är överviktigt. Om Michelle Obama kan göra något åt det genom att visa upp sina stenhårda armar i tv gör hon så klart sitt bästa. (I det här fallet 25 stycken, men hon hade helt klart fler att ge.)

Detta är bara ett litet smakprov på all det vi älskar med Michelle Obama. Trots att hon verkar på andra sidan Atlanten är hon ett föredöme för oss såväl som för hennes landsmaninnor, och vi är säker på att hon kommer fortsätta vara det efter sin tid i Vita Huset.

Foto Ibl

Läs även!

Hillary Clintons väg till makten – så blev hon demokraternas kandidat

Annons