1:22

Efter reklamen: Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

(1:22)

1. Hon är familjen du har valt

Du kan såklart ha fina och nära relationer med släktingar som syskon eller kusiner också, men din bästa vän är familjen du har valt helt själv. När man inte har blodsband så fortsätter man välja att ha en nära relation, det är inget som kommer gratis – ni avsätter redan tid för varandra. Att bjudas in i familjen som gudmor kan då styrka relationen ytterligare.

9 saker lärare irriterar sig på att föräldrar gör – anonyma svaren

2. Barnet får en till vuxen i sitt liv

Genom att låta din bästa vän bli gudmor eller fadder till ditt barn ger du ditt barn en nära relation till en vuxen utanför familjen. Att som barn ha flera vuxna förebilder som älskar en är guld värt, och kommer kunna vara viktigt stöd när barnet blir äldre.

3. Hon älskar dig för den du är

En bästa vän älskar dig för den du är, inte för att ”man måste”, som det lätt kan bli inom familjen. Och bara det är väl ett kanonargument till varför hon ska vara gudmor till ditt barn, som kommer få känna samma kärlek.

4. Ni får ett starkare band

Det är inte bara ditt barn som kommer få en fin relation till din bästa vän om hon blir barnets gudmor – du kommer också komma närmare vännen. Bandet till barnet stärker er redan existerande relation, och blir ytterligare ett sätt att se till att du inte glider ifrån vännen nu när du har barn.

Därför kan närvarande mor- och farföräldrar vara avgörande för barnbarnen

5. Hon är den som känner dig bäst

Eftersom hon känner till dina intressen och egenheter kommer din bästa vän också ha en aning om hur du vill att ditt barn ska uppfostras.

6. Du kan vara helt ärlig

Eftersom ni har en så nära relation kommer det inte vara några problem att vara ärlig mot ditt barns gudmor, och be om hjälp när du behöver det – du har inget att dölja.

Stjärnorna du inte visste växte upp i fosterhem

7. Hon har funnits där hela graviditeten

Om ni är bästa vänner har hon antagligen funnits vid din sida under hela graviditeten – hon kanske till och med var den första som fick veta att du skulle få barn, efter din partner?

Källa: Woman.dk.