Hade du fått välja hade du tagit ledigt hela sommaren – så klart. Men för de flesta av oss är det en handfull veckor som årligen ska tas ut i ledig tid, frågan är bara: När under sommaren är det bäst att vara ledig? Inte är det juli, i alla fall. Då gör du bäst i att jobba. Tror du oss inte? Här är 8 anledningar.

1. Du slipper medresenärer – eller folk överhuvudtaget

Oavsett om du åker med kollektivtrafiken, cyklar längs stadens gator eller kör bil till kontoret är du med största sannolikhet relativt ensam eftersom alla andra har semester just nu. Det innebär att du inte bara kommer fram snabbare om du cyklar eller kör bil – du slipper trängas med irriterande medresenärer på bussen och tunnelbanan!

2. Du slösar inga semesterdagar på dåligt väder

Juli är enligt statistiken den varmaste månaden men också den blötaste. Har du otur är juli inte alls varm utan bara kall och blöt – som i år. Augusti är däremot den torraste månaden och även den sommarmånad då badvattnet är som mest behagligt. Med andra ord säkrar du upp bra väder till semestern om du tar ledigt i augusti.

3. Du är ständigt fräsch

Skulle det vara så att juli bjuder på riktigt soligt väder – ja, då slipper du svettas i mängder eftersom du ändå bara är inomhus och njuter av AC:n. På sin höjd har du ett fönster öppet för att känna den varma luften, underbart! Bär du smink sitter det kvar där det ska, det finns ingen svettodör så långt näsan kan nå och kläderna har inga mörka fläckar på sig. Du behåller med andra ord en fräschhet som få av dem du möter på vägen hem kan säga att de själva gör.

4. Du blir mer produktiv

Den absoluta fördelen med att jobba när alla andra är på semester är att den där att göra-listan som du dagligen har slängt ett öga på sedan två månader tillbaka äntligen kan börja betas av. I juli är det knappt några möten, det är betydligt färre telefonsamtal och mailinkorgen börjar gapa tom efter några dagar. I juli är du med andra ord riktigt produktiv och när det väl är din tur att gå på semester har du allting ordnat.

5. Du slipper stå i kö till de populära lunchrestaurangerna

I vanliga fall kan du behöva stå i kö i tjugo minuter för att få din mat på de mest populära lunchrestaurangerna. I juli slipper du vänta – och i många fall erbjuds även billigare lunch eftersom det är färre gäster. Hurra!

6. Du kan fortfarande njuta av vädret

Även om du jobbar kan du njuta av vädret. Det är (oftast) tillräckligt varmt och soligt i juli för att ta en aw med dem som fortfarande jobbar samtidigt som du sparar badvädret till dina lediga veckor i augusti.

7. Du kan jobba kortare dagar

Om du jobbar på kontor och inte behöver stämpla din tid kan du verkligen dra nytta av att vara en av få som är kvar på kontoret i juli. Eftersom du blir mer produktiv (se punkt 4) hinner du klart med dina arbetsuppgifter snabbare vilket gör att du kan gå tidigare för dagen och till exempel äta glass i solen med en vän. Som en kombinerad jobb- och semesterperiod!

8. Skrattar bäst som skrattar sist!

När alla andra börjar komma tillbaka till kontoret är det din tur att stänga ner datorn och vinka adjö till avundsjuka blickar. Dina kollegor ska precis ta tag i höstterminens första arbetsuppgifter medan du har din härliga ledighet kvar. Skrattar bäst som skrattar sist!

[socializer-facebooklikeshare]

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: