Trendar: InredningMat och dryckResor

8 saker lyckliga par säger till varandra

25 nov, 2015 
AvFemina
Enkla vardagsknep som gör relationen så mycket härligare
Här är 8 saker ni bör säga till varandra regelbundet:
Annons

Ett sunt förhållande handlar inte bara om hur ni agerar mot varandra, utan även om vad ni faktiskt säger, menar relationscoachen Michael Larsen, som arbetar med att hjälpa par som går igenom en separation.

1. ”Jag uppskattar det du gör”

Att inte känna sig sedd, bekräftad och förstådd är bland de absolut vanligaste klagomålen hos par som går igenom en skilsmässa, säger Michael Larsen. Visa att du ser och uppskattar din partners ansträngningar, stora som små.

2. ”Du är unik för mig”
Ta aldrig varandra för givna, utan förklara att du uppskattar din partner för den han eller hon är.

– Lyckliga par ser till att behålla glöden i relationen, säger Michael Larsen till Femina.se.

2. ”Vad fin du är”

I en sund relation ger ni varandra komplimanger, ofta. Det behöver givetvis inte handla om utseendet; ge komplimanger kring allt från matlagning och bilkörning till personliga egenskaper. Men om du tittar på din partner och slås av hur snygg han eller hon är, håll inte inne med det – säg det!

Annons

3.”Ha det så trevligt ikväll, älskling”

I ett tryggt partnerskap tillåter ni varandra att ha egentid och egna intressen, utan att vara missunnsamma eller svartsjuka. Båda måste få utrymme att utvecklas.

4. ”Jag vill gå på dejt med dig”

Sluta aldrig att dejta, även om ni har barn och har varit gifta i många år – då är det ofta särskilt viktigt. Även om ni tycker att ni tycker att ni ändå träffas varje dag, se till att få till regelbundna dejtkvällar när ni äter middag tillsammans och verkligen samtalar, om annat än bara tvätt och storhandling.

5. ”Så här vill jag ha det i sängen”
Att ha ett tillfredsställande sexliv är också en viktig komponent i en lycklig relation, men du kan inte förvänta dig att din partner ska läsa dina tankar. Visa och förklara vad du gillar och vad som känns bra och mindre bra. Det gäller givetvis både i och utanför sovrummet.

6. ”Det här gör mig orolig”

Du måste våga visa dig sårbar inför din partner, berättar Michael Larsen. Prata om sådant ni oroar er för, det bygger tillit i relationen.

Annons

– Låt din partner se hela din person, inklusive ditt bagage – ni ska inte behöva upprätthålla en perfekt fasad inför varandra, säger han.

7. ”Förlåt”

Gräl och oenigheter uppstår i alla relationer, det viktiga är hur ni agerar mot varandra när detta sker. Tänk på att det är viktigare att vara snäll än att få rätt, tipsar Michael Larsen. Det ska inte handla om att ni måste besegra eller övertyga varandra. Var heller inte rädd för att be om ursäkt, då blir det dessutom lättare för din partner att göra detsamma.

8. ”Jag älskar dig”

Sist, men lång ifrån minst – att berätta för varandra att ni älskar varandra är livsviktigt för relationen.

– Även om du tycker du visar det med handlingar måste du säga det också, förklarar Michael Larsen. Det räcker inte att resonera att du förmedlar din kärlek genom att byta till vinterdäck på bilen.

 

AV MALIN KARLBERG

FOTO COLOURBOX

Missa inte att läsa:

Annons