Trendar: InredningMat och dryckResor

8 tankar du har inför din första förlossning

27 apr, 2018 
AvMalin Ny
När du är gravid med första barnet är det lätt att oroa sig över allt, exakt hela tiden. Allt från oro och tankar över själva förlossningen till hur livet kommer att bli efteråt snurrar runt i huvudet, samtidigt som hormonerna härjar fritt i kroppen. Här är åtta roliga tankar du kan ha inför att du föder för första gången - som du garanterat inte är ensam om.
Annons

När du är gravid med första barnet har du all tid i världen att tänka över allt möjligt, och det kan både ha sina för- och nackdelar. Med svajande hormoner och en kropp och mage som ändras från en dag till en annan är det inte så konstigt att de allra mest konstiga tankarna kan poppa upp i ditt huvud.

Här är åtta konstiga tankar du kan ha inför din första förlossning – med inspiration från Romper!

1.”Jag kommer att vara gravid för alltid”

När graviditeten börjar närma sitt slut har du på något sätt tyst accepterat att du förmodligen alltid kommer att vara gravid och att du kommer att bli den första kvinnan i världshistorien som förblir gravid i resten av sitt liv. Tiden går så långsamt att du helt enkelt har förlikat dig med att du aldrig kommer att få dricka alkohol eller äta sushi igen.

2. ”Mitt underliv kommer att bli helt förstört”

Du har läst ett oändligt antal skräckhistorier på forum om förlossningsskador och oroar dig över att samma sak ska hända dig.

Annons

3. ”Jag kommer aldrig att kunna ha sex igen”

Tankar på sex kan kännas rätt långt borta när man känner sig obekväm och förstoppad, och hur kommer det då kännas efter en förlossning?

4. ”Jag kommer inte att få ta med mig barnet hem från sjukhuset”

Att bli mamma väcker många känslor och tankar – och man kan känna sig oförberedd, osäker och livrädd inför det stundande föräldraskapet. Du är därför helt övertygad om att läkarna kommer att se att du inte är kvalificerad nog att vara förälder och förbjuda dig att ta med ditt barn hem efter förlossningen.

5. ”Har vi tillräckligt med bebiskläder?”

Du har botaniserat i otaliga affärer och köpt på dig ett lager med bebiskläder, samtidigt som du antagligen även har fått av vänner och familj. Ändå oroar du dig över om ni har köpt tillräckligt, även om du med allra största säkerhet har köpt alldeles för mycket.

6. ”Tänk om jag blir den första människan att föda en livs levande utomjording?”

Du vaknar mitt i natten av att du har drömt om att du ska föda en katt eller utomjording, och tänker automatiskt att det är en föraning om vad som kommer att hända på förlossningen. Kanske blir du den allra första kvinnan som faktiskt föder en utomjording?

Annons

7. ”Mitt liv kommer inte att förändras så mycket”

Av någon anledning har du så svårt att tro på småbarnsföräldrar som säger att ditt liv kommer att förändras helt och att du inte kommer att kunna sticka iväg på en aw med kompisarna varje vecka – hur svårt kan det vara egentligen och vad är det som tar så lång tid?

8. ”Jag vet vad ovillkorlig kärlek är”

Du hör föräldrar som envist förklarar att kärleken du känner till ditt barn är starkare än allt annat och ändå har du svårt att relatera till det – kan det vara så att du är den enda i hela världen som faktiskt redan vet vad ovillkorlig kärlek är och hur den känns?

Källa: Romper Foto: IBL

 

Annons