Trendar: InredningMat och dryckResor

9 fördelar med att vara en kort tjej

01 dec, 2017 
AvMikaela Alex
Visst, det kan vara jobbigt att inte nå alla hyllor och alltid bli tagen för ett barn – men att var en kort kvinna har också flera fördelar! Här listar vi nio av dem!
Annons

Att vara lång har en del uppenbara fördelar – som att nå upp till de flesta hyllor i köket utan en pall eller möjligheten att alltid kunna se artisterna från ståplats på konserter.

Men korta tjejer är klart underskattade! Här är nio bevis på att det är de korta tjejerna som dragit det längsta stråt (höhö).

1. Dejtingdjungeln

Många heterotjejer attraheras av killar som är längre än de själva. Och urvalet blir betydligt större om man själv är kort!

2. Made to mysa

Ingen är en bättre ”lilla skeden” än den som är kort! Ingen behöver få din axel i halsen och dina ben behöver inte sticka ut och frysa.

3. Klädutbudet

TÄNK bara alla pengar du kan spara om du har turen att vara så petit att du kan shoppa på barnavdelningen! Köp basplaggen där och unna dig den finare, dyrare klänningen till helgen sen.

4. Ingen huvudvärk

Din långskånk till väninna eller partner behöver kanske se upp när ni besöker Skansens gamla verkstäder eller mormors sommarstuga med lågt i tak. Annars kan det sluta i blåmärken, bulor och värk. Men du – du behöver inte bry dig nämnvärt om låga dörrkarmar, hängande lampor eller vindsloft.

Annons

5. Elegansen

Du är som gjord för att gå i höga klackar – och klarar av det bättre än den mest kompetenta supermodell. Och gör du inte det har du i alla fall närmre till marken än de flesta andra…

6. Festens vinnare

Du visar ditt bästa partytrick när Limbo-pinnen åker fram. De flesta av sina konkurrenter har redan åkt ut när du börjar behöva anstränga dig.

7. Privilegier

Du kommer aldrig vara den som personen bakom dig stör sig på när du går på bio eller teater. Och din längd ger dig också rätten att tränga dig längst fram i folkmassor – för du är ju inte i vägen för någon annan!

8. Extra utrymme

Trånga flygplan eller sämsta sätet på bussen stör dig inte så mycket – DINA knän slår minsann inte i ryggen på sätet framför. En säng modell kortare gör heller ingen skillnad för dig.

9. Du är friskare

En ny svensk studie visar att långa personer löper större risk att drabbas av blodproppar, vilket kan leda till bland annat stroke. För kvinnor över 60 år som är 155 centimeter långa är risken att drabbas av blodproppar 3 procent. Kvinnor på över 185 centimeter har en dubbelt så hög risk: 6 procent.

Du har också mindre risk at drabbas av cancer och diabetes! Läs mer om längdens påverkan på din hälsa här!

Foto: IBL/Giphy

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Annons