Trendar: InredningMat och dryckResor

9 fördelar med att vara tidsoptimist

15 jan, 2016 
AvFemina
Tidsoptimister har fått ett oförtjänt dåligt rykte. För att alla ska förstå presenterar vi därför 9 självklara fördelar med att vara tidsoptimist!
Annons

På alla andra plan ses optimism som något bra, men tydligen inte när det gäller tid. Visst är det orättvist? Men det finns mängder av positiva aspekter med att ha en avslappnad inställning till avgångstider och deadlines. Här kommer 9 starka fördelar!

1. Festen är alltid igång när du kommer

Det är alltid roligare att komma till en fest när de flesta redan har anlänt. Dessutom är det nästan oförskämt att hänga på låset precis vid avtalad tid – värdinnan kanske också är tidsoptimist och i så fall har hon troligtvis varken hunnit föna håret eller hälla upp fördrinken än.

2. Du behöver aldrig vänta på någon

Du ska möta en kompis klockan 20. I tidsoptimistens bok betyder det att du kan ta en buss som kommer fram då, eventuellt någon minut senare – den kan ju vara tidig. Och så behöver du aldrig stå och vänta. Perfekt!

Annons

3. Du får gå förbi kön

Tidsoptimister hatar att köa, det är ju sådant slöseri med tid. Medan andra flygresenärer har stått i kö sedan innan incheckningen ens öppnade sladdar du in strax innan gaten stänger och får, likt en VIP-gäst på nattklubb, slussas förbi hela den långa kön. Att ditt namn ibland ropas ut i flygplatshögtalarna ökar bara känslan av kändisstatus.

4. Slipper reklamen på bion

Du vet att du ändå bara kommer få sitta med knäna uppdragna till hakan för att släppa förbi alla andra som kommer sent, så varför inte ta några extra minuter till att fixa saker hemma innan du åker till bion? Då kommer du lagom till att filmen drar igång och slipper genomlida reklamfilm efter reklamfilm.

Läs även:
5 saker du borde sluta oroa dig över

5. Du är aldrig orolig

Precis som ordet antyder så är du en optimist, och är således sällan orolig över saker. Somliga är alltid stressade över att komma för sent, men du blir på sin höjd lite ängslig när du börjar inse att det kan bli kärvt att hinna med tåget som avgår om 4 minuter när du står med tandborsten i hand.

Annons

6. Du får mycket mer egentid

Eftersom du aldrig går hemifrån tidigare än du verkligen måste får du en massa tid över till sånt du tycker är kul. Går flyget om tre timmar? Perfekt, då hinner du med ett till Netflix-avsnitt och en snabb vända i Instagram-flödet. Samt att packa.

7. Du hinner mer än de flesta

Ibland skiter det sig, visst. Men oftast hinner du ju faktiskt med allt du hade tänkt, trots att det i alla andras ögon verkade omöjligt. Väntar man till sista minuten med att göra något så går det blixtsnabbt!

8. Du får gratis intervallträning

Varje gång du springer till bussen eller rusar uppför trapporna kommer du ett steg närmare toppformen.

9. Du får sova längre på morgnarna

Andra sätter väckarklockan på 06.10, men du sover lugnt vidare till strax efter halv åtta. En god natts sömn är faktiskt bra för hälsan.

 

AV JOEL LINDE & MALIN KARLBERG

FOTO COLOURBOX

 

Missa inte att läsa:

Annons