Trendar: InredningMat och dryckResor

9 saker du inte visste om McDonalds

03 jul, 2017 
AvSofia Börjesson
Vad har Justin Timberlake och McDonalds gemensamt?
Annons

Vi är många som har ett kluvet förhållande till denna snabbmatskedja av glädje och sorg som vi besökt oräkneliga gånger i våra liv. Så hur mycket kan det egentligen finnas som vi inte vet om McDonalds? Ganska mycket, om man får tro This Is Insider. Där har man nämligen radat upp en hel del spektakulära fakta om bäraren av den gyllene dubbelbågen.

1. Ett nytt McDonalds föds var 14, 5 h

Så ofta slår alltså en ny McDonaldsrestaurang upp portarna någonstans i världen.

2. Hamburgaren är nyttigare än salladen

Kalorierna må vara fler i hamburgarna, men mängden fett är högre i deras caesarsallad. Tänk på det nästa gång du ska ta det ”hälsosamma (men inte lika goda) alternativet.”

3. Elizabeth II har en egen McDonaldsrestaurang

Japp. Hon lät alltså öppna en McDonaldsrestaurang alldeles i närheten av Windsor Castle för att, ja, McDonalds är gott.

Annons

4. Varje Nugget-form har ett namn

De heter tydligen bone, bell, ball och boot, och anledningen till att det finns fyra fasta former är för att tiden för tillagning alltid ska vara densamma.

5. Justin Timberlake sjöng jingeln

2003 var året och Justin Timberlake sjöng bland annat de fantastiska raderna: ”I’m lovin’ it is this the place to eat? Since I don’t cook I’ll just rock to the beat.” Timberlake fick 6 miljoner dollar för sitt enastående bidrag.

6. Fler känner igen M:et än det kristna korset

Enligt boken Fast Food Nation: The Dark Side of the All-American Meal är det alltså fler som känner igen det heliga M:et än det heliga korset. Stort grattis till människan som tog fram logotypen. Verkligen. Grattis.

7. Först ut på menyn: varmkorv

McDonalds började nämligen som en korvmoj på 1930-talet, men i samband med att försäljningen ökade bytte man fokus till hamburgare.

8. Bill Gates äter gratis

Billy-boy har nämligen ett guldkort på McDonalds. Och ja, det finns faktiskt guldkort på McDonalds. Du behöver dock vara väldigt känd, alternativt ha gjort något alldeles särskilt för kedjan, för att kunna lägga vantarna på ett.

9. Världens största leksaksdistributör

Glöm Toys R Us och gänget, Happy Meal levererar fler leksaker än dessa giganter varje år.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons