Trendar: InredningMat och dryckResor

9 saker du saknar från ditt gamla liv efter att du fått barn

18 apr, 2017 
AvMalin Karlberg
Tänk när man fortfarande fick sovmorgon på helgen och kunde gå på toaletten med stängd dörr...
Annons

Livet som förälder är fantastiskt och du älskar dina barn över allt annat, men det innebär inte att föräldraskapet enbart fört med sig fördelar. Din nya tillvaro innehåller också en hel del uppoffringar – som kan få vem som helst att då och då bli nostalgisk över en tid då allt var lite enklare och bekvämare.

Här är 9 saker du garanterat saknar från ditt gamla barnfria liv:

1. Att äta maten medan den fortfarande är varm
Det är bara att konstatera, som förälder kommer du i sista hand när det gäller måltiderna. Menyn ska vara barnvänlig, barnen ska få mat först, maten ska skäras i bitar med exakt rätt proportioner, den ständigt närvarande ketchupen ska spritsas på precis rätt sätt på tallriken och när det första glaset mjölk spillts ut och ett nytt hällts upp (”Hälla själv!” ”Nej nej, mamma hjälpa till!”), när alla pipmuggslock satts på plats och när samtliga potatisskal avlägsnat med en kirurgs precision – då kanske det är din tur att smaka på den numera kalla middagen.

Annons

2. Att ha det snyggt hemma

Inte för att pusselbitarna på golvet, det hemsläpade dagispysslet tillverkat gamla äggkartonger i fönstret och bananfläckarna på soffkuddarna inte är dekorativa– men det fanns en tid då du faktiskt hade det städat hemma i mer än fem minuter och rentav ansåg dig ha lite av ett inredningsintresse.

3. Att få vara sjuk ifred

Äsch, det är ju bara lite influensa med inslag av kräksjuka. Klart att mamma ändå gärna läser Alfonsboken en gång till.

4. Att någon gång ibland få en sovmorgon

En riktig sovmorgon – till klockan nio, minst. Inte den sortens sovmorgon då du konstaterar att wow, i dag sov barnet ända till halv sex – och det är ju i alla fall bättre än fem!

5. Att festa utan dåligt samvete

För att inget höjer partyhumöret mer än ett sms från partnern med orden: ”Babyn har skrikit i två timmar nu – när tror du att du är hemma igen?”

Annons

6. Att bära en jacka utan snorkladd på axeln

Och en nätt liten handväska med noll plats för nerkräkta bodys, blöjpåsrullar och rumpkrämer.

7. Att få gå på toaletten ifred

Utan en liten familjemedlem i knäet – och utan att någon bankar och ropar från utsidan. Och även, på offentliga toaletter, utan att behöva oroa dig över att visa underlivet för hela toalettkön, eftersom tvååringen tydligen lärt sig hur man låser upp inifrån.

8. Att åka på semester utan Lollo & Bernie
Ack, den gamla goda tiden då du resegooglade de hetaste restaurangerna, hippaste hotellen, bästa stränderna och mest oexploaterade paradisöarna. Utan krav på Bamseklubbar, bilbarnstolar och middagsbuffér som öppnar klockan 17.

9. Att komma hem från en hektisk dag, slappna av och njuta av tystnaden
Du har nämligen glömt hur den låter.

Annons

Foto: IBL

 

Läs även:

Annons