Man som lämnar kvinna
Här är de fem kärleksspråken
1:41

Efter reklamen: Här är de fem kärleksspråken

(1:41)

Slå på ljud

Din partner inkluderar inte dig i sitt liv som hen brukade

Att ha ett eget liv utanför relationen är normalt, och till och med hälsosamt. Men om du märker att din partner blir allt mer distanserad till dig och ber om mer eget utrymme, så kan det vara ett dåligt tecken för relationen. Partnern kanske startar upp en ny hobby eller väljer att umgås mycket med era gemensamma vänner utan dig.

Det känns som att din partners känslor förändras hela tiden

Ena ögonblicket beter sig partnern som att du är hens livs kärlek, men i nästa blir de kalla och avståndstagande. Känns det igen så kan det vara dags att prata med partnern. Beteendet kan tyda på att personen har svårt att sortera sina känslor

Din partner visar ingen fysisk närhet

Olika personer gillar fysisk kontakt olika mycket, men om du och din partner brukade vara väldigt kärleksfulla med varandra och du nu märker att hen drar sig undan fysisk kontakt, och inte heller kramas eller pussas – då är det ett dåligt tecken.

Ni bråkar konstant utan anledning

Om din partner hela tiden söker konflikter över småsaker som ni inte hade märkt tidigare, så kan det vara tecken på frustration i relationen. Personen kanske inte vet hur hen ska uttrycka sina känslor, och tar ut dem i bråk istället.

Det känns som att relationen inte rör på sig

I en stark relation vill man göra planer tillsammans, ha gemensamma hobbys eller åka på resor. Att fokusera på sitt eget liv är naturligt, men om du känner att ni båda har fastnat på samma plats för länge och inte växer tillsammans, så kan det vara ett tecken på brist på engagemang i relationen.

Så träffade Lasse Berghagen sin fru Eva – när han var gift med Lill-Babs

Din partner håller med om allt

Kompromisser är nyckeln i lyckliga relationer. Om din partner går med på allt du säger så kan det vara ett dåligt tecken, i alla fall om hen tidigare brukade stå upp för sina åsikter mer än hen gör nu. Det här kan också ges uttryck i brist på initiativtagande.

Minimerad par-tid

Om din partner hela tiden vill att ni ska umgås med andra människor så att ni aldrig får någon gemensam egentid, så kan det vara ett tecken på att din partner tröttnat på er relation. Att tillbringa kvalitetstid tillsammans är viktigt för att kunna ha en stark relation med meningsfull känslomässig anknytning.

Din partner uppmärksammar dig inte

I början av relationen ville din partner lära känna dig bättre, och lade all sin tid och uppmärksamhet på dig. Med tiden ändras såklart det, men det betyder inte att din partner ska ignorera dig eller inte lyssna på dig.

Ewa Fröling har två vuxna döttrar – så lever Tilde och Mira idag

Partnern ignorerar era relationsproblem

Om du känner att något är fel, men att partnern bara säger att allt är normalt och att det är du som är paranoid, så är det ett tecken på att något är fel. Din partner är kanske inte redo att prata om sina känslor, och väljer därför att låtsas som ingenting. Om du har tagit upp problemet flera gånger utan resultat, ge då din partner lite tid och fokusera på ditt eget liv istället.

Källa: Brightside.

The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst