Adam Alsing död

Kvällstidningarna var först med att berätta att programledaren Adam Alsing har avlidit i sviterna av covid-19. I ett uttalande skickat via hans arbetsgivare Discovery Networks säger familjen:

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot Covid-19 avled Adam under onsdagen.

Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet.”

Discovery skriver vidare:

”Det är med stor saknad och bestörtning som vi tagit emot beskedet att Adam inte längre finns med oss. Våra tankar går till Adams familj och anhöriga.”

Sjukskriven sedan mars

Den 25 mars skrev Adam Alsing på sin Instagram att han befann sig i hemkarantän. Han var då sjukskriven från sin podd Adam och kompani.

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka nästa vecka igen!”, skrev han.

Adam Alsing har programlett en rad stora nöjessatsningar på tv så som Big Brother Sverige och Arga snickaren med Adam Alsing. Han var också under många år ett av radiokanalen Mix Megapols ansikten utåt då han ledde Äntligen morgon med Gry Forsell. På senare tid var han även morgonvärd i Vakna med NRJ.

Foto: TT

LÄS MER:

Coronakrisen: Dagbok inifrån vården

Experter: Andningsövningar är viktigt vid corona

Gravida Sandra smittades av corona: ”Jag fick panik”

Mer läsning

Femina