Alex Schulman och Sigge Eklund är, som duo, en framgångssaga. Deras moderskepp ”Alex och Sigges podcast” är en av Sveriges största, och från den har allt från eget vin till föreställningar och böcker vuxit ut. 2015 skrev de boken Tid som också blev det årets mest sålda biografi. Med den succén i ryggen var det inte särskilt svårt att få ett motsvarande förskott på nära en och en halv miljon kronor för att skriva nästa bok, Rum.

Läs även Amanda Schulmans starka inlägg om BB-krisen: ”Har egentligen inga ord som kan beskriva min vrede”

Vår reporter Joel Linde träffade den framgångsrika duon och pratade om föräldraskap.

Alex, du har nyss fått din första son. Tänker du annorlunda om att vara pappa till en son jämfört med när du blev pappa till dina döttrar?

Alex: Ja lite. Eftersom det är ju så att all min kraft har jag ju fått från en pappas kärlek, därför blir far-son för mig väldigt speciellt. Jag känner igen det på ett sätt som är mer omedelbart, direkt, på ett sätt som det inte gjorde med mina döttrar. Det känns mer instinktivt… Det är kul också med en snopp. Ju. Alltså, det är otroligt kul, att leka med snoppen. Har aldrig varit med om det, det är fan helt sjukt ju, när han får stånd och sådär. Och pungen påminner ju om slime, så att tjejerna vill ju poka på pungen. Det är mycket fokus på snoppen.

Kan ni relatera till begreppet ”pappafeminist”?

Alex: Vad är det då?

Sigge: Pappor som blir feminister när de får döttrar.

Alex: Men det är väl bra att de blir det, någon gång.

Sigge: Jag tror att det var framförallt när jag träffade min fru, som kunde berätta för mig hur det är att gå omkring i världen och vara kvinna, på ett sätt som gjorde det levande för mig för första gången.

Alex: Med barn tänker jag att det är ännu viktigare för dem som får killar. Dels så lyssnar ju män bara på män, och tjejer lyssnar på både män och kvinnor. Så det är otroligt viktigt att man uppfostrar pojkarna jämställt. Så det kan jag känna ännu starkare när jag nu har fått en son, att det är en uppgift jag har att få honom att förstå hur viktigt det är med jämställdhet och så vidare.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs även George Clooney om livet som pappa: ”Det är skrämmande”