Trendar: InredningMat och dryckResor

Alexander Salzberger: ”Jag har klippt alla sociala kontakter”

09 apr, 2020 
AvAlexandra Andersson
Corona slår just nu hårt mot kulturbranschen. Femina har pratat med författare, skådespelare, artister och programledare som ger sina bästa tips på hur man som konsument kan stötta kulturen genom krisen och hur de själva är påverkade. Alexander Salzberger vill lyfta Dramatens nya konstnärliga ledare Mattias Andersson.
– Han har fått en olycklig start, säger han.
Annons

Har dina planer förändrats på grund av coronakrisen?

– Ja. Dramaten är ju stängd så jag står för ovanlighetens skull inte på scen. Jag har klippt alla sociala aktiviteter som inte är nödvändiga som till exempel restaurang, bio och fest. Som tur är har jag ju flera manus att skriva på samt ljudböcker att läsa in. Så jag har att göra. Sedan kör jag all träning hemma eller utomhus.

Är du orolig för viruset och dess konsekvenser?  

– Ja. Jag är orolig för en redan nedmonterad sjukvård och ett ekonomiskt system där vi ägnat oss åt optimering snarare än att säkerställa grundläggande saker i vårt samhälle.

Vilka är dina bästa kulturtips i karantäntider? Vad läser du och/eller lyssnar/tittar du på just nu?

Tiger King på Netflix. Och även filmen Unge Ahmed av bröderna Dardenne. Själv läser jag den svenska filosofen Martin Hägglunds This life och Pär Lagerkvist Dvärgen.

Dokumentären Tiger King: Murder, Mayhem and Madness finns att se på Netflix. Foto: Netflix/AFP

Vilken kulturpersonlighet skulle du vilja lyfta? 

– Mattias Andersson, vår nya konstnärliga ledare på Dramaten. Han har fått en olycklig start. Men jag tror han kommer uträtta extremt mycket bra i Kultursverige.

Vilka är dina planer för framtiden?

– Ta en dag i taget samt ta hand om min familj. Familjen kommer alltid först.

–––––––––––––––––––

KULTURSVERIGE I KARANTÄN – ALLA DELAR:

Annons