Trendar: InredningMat och dryckResor

Alexandra Rapaports pappa död i corona: "Vem är jag nu?"

20 apr, 2020 
AvHelena Wiklund
alexandra rapaport pappa död corona
Det är många som nu mister sina kära i Covid-19. Och en av dem är skådespelaren Alexandra Rapaport som sörjer sin pappa Edmund.
Annons

Alexandra Rapaport, 48, har drabbats av djup sorg. Hennes pappa Edmund Rapaport har gått bort i Covid-19.

”Mitt fundament. Mitt tak och mina väggar. Vad är världen utan dig? Vem är jag nu? Var ska jag fästa blicken? Jag svävar fritt över avgrunden. Det barn jag inte längre är försöker navigera” skriver hon i ett gripande inlägg på Instagram och fortsätter:

”Du är min identitet. Du är mitt bultande hjärta. Du är mitt stolta jag. Min bas. Min trygghet. Min stora vackra kärlek, den vackraste vackraste människan. Vår stora ek har fallit. Pappa. Världens bästa pappa.”

Alexandra Rapaport har beskrivit sin pappa som en ”väldigt ljus och osentimental person” – och deras band kom att bli ännu starkare eftersom Alexandra miste sin mamma när hon bara var nio år:

Annons

– Mamma var min första katastrof, säger hon i Amelia.

– Ett år senare dog min klasskompis i en cykelolycka. Sedan har jag haft flera nära vänner som har dött… Sedan dog Mathilda, min brorsdotter, i en lavin. Min farbror dog i en bilolycka.

Alexandra Rapaport.
Alexandra Rapaport.

För tidningen Expressen bekräftar Alexandra Rapaport att hennes pappa gick bort i Covid-19.

– Men jag vill inte säga mer, jag är så ledsen.

Edmund Rapaport var 18 år när han som judisk flykting kom till Sverige från Polen. Under sitt yrkesliv var han avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör på Statistiska centralbyrån. Han var också engagerad i Judiska församlingen och sin sista tid bodde han på ett judiskt äldreboende i Stockholm, där flera av de boende nu har avlidit i Covid-19.

Edmund Rapaport blev 96 år gammal.

 

Foto: TT, Instagram.

Annons