Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

Allt du behöver till hundvalpen – 29 fina shoppingtips!

05 maj, 2020 
AvIda Gustafsson
Förutom mat behöver en valp halsband, koppel, sovplats – och massor av kärlek. Här har vi valt snygga och stilrena hundgrejer som finns i butik just nu!
Annons

Om du går i väntans tider på din hundvalp eller hund kan du fördriva tiden med att skaffa alla de saker som du behöver ha hemma när det är dags. När det äntligen är dags för hunden att flytta hem till dig kommer du ha en komplett uppsättning av allt du kan behöva.

Ge valpen eller den nya hunden de bästa förutsättningarna för att trivas hemma hos dig. En valp behöver ju egentligen inte så mycket mer än promenadgrejer, leksaker, en matplats och någonstans att vila och massvis med kärlek och uppmärksamhet.

Men när det kommer till de rent materiella hundprylarna är det ju inte direkt fel om de dessutom är lite snygga och passar ihop med din egen stil och inredning.

När det kommer till hundprylar finns det ett enormt utbud på marknaden, men här har vi valt våra favoriter bland hundens accessoarer och går igenom de andra saker som är bra att ha när man skaffar hund.

Här är allt du behöver till hundvalpen

Nylonhalsband i svart och vitt mönster med ett mässingsspänne, finns i flera olika storlekar, från Denjo Dogs. (reklamlänk)

Annons

Matchande koppel med mässingshake, finns i två storlekar, från Denjo dogs. (reklamlänk)

Hundben i mjuk latex och med pipljud – glöm inte att gömma undan benet på natten, från M-pets. (reklamlänk)

En söt gosedjursval med pipljud, från Be Nordic.  (reklamlänk)

Annons

Hundskålar i stengods som är handdrejade i Höganäs, finns i tre olika storlekar, från Shiro och Malou.

En valp har väldigt vassa tänder, så satsa på ordentliga tuggleksaker som den kan tugga på i stället för dina händer. Dessa kommer från Kong (reklamlänk) och finns i två storlekar. Du kan även uppgradera leken genom att gömma godsaker i ringen.

Annons

Mjuk och skön hundsäng i stilren design, finns i flera olika storlekar, från M-pets. (reklamlänk)

Stilren matbar i keramik och trä, från Trixie.  (reklamlänk)

Tuggknut – perfekt för valpen och de vassa små tänderna, från Aveo.  (reklamlänk)

Annons

Halsband i flätat läder, finns i flera storlekar och i tre färger; konjak, mörkbrunt och svart, från Hunter. (reklamlänk)

Handflätat koppel i läder, finns i tre färger konjak, mörkbrun och svart, från Hunter. (reklamlänk)

Vattentätt hundtäcke, finns i flera olika storlekar, från Hurtta. (reklamlänk)

Annons

Nedbrytningsbar frisbee som är tillverkad av en blandning av naturgummi och risskal – perfekt att leka med utomhus, från Beco Pets. (reklamlänk)

Hundsäng i konstläder som är enkelt att torka av. Stoppningen i mjuk polyester ger hunden stöd när den ligger i bädden. Finns i flera olika storlekar och tre färger, vit, svart och mullvad, från Bia Bed. (reklamlänk)

Annons

Vadderat halsband i neopren, finns i fyra olika färger och flera storlekar, från Feel Active. (reklamlänk)

Valpen vill gärna ha det lite mjukt och skönt i hundbädden eller i bilen, enklast är att satsa på en handduk som går att tvätta i 60 grader om (eller när) olyckan är framme. Handduk från H&M. (reklamlänk)

Annons

Igelkottsboll i gummi, finns i två storlekar, från Trixie.  (reklamlänk)

En filtkorg till hundens leksaker, från Muuto. (reklamlänk)

Fluffig filt med latexunderlag så att den inte glider, kan användas separat eller i en hundsäng, finns i flera olika storlekar. Från Kruuse. (reklamlänk)

Annons

Har du en valp som så småningom kommer att bli en stor hund är det bra att redan nu börja fundera över en bilbur och vilken typ av bur eller modell som passar i just din bil. Denna buren är krocktestad och kommer från 4pets Proline.  (reklamlänk)

Safety first! Har du inte plats för en hundbur i din bil ska hunden vara bältad i bilen, krocktestad bilsele från MimSafe. (reklamlänk)

Annons

Reflexhalsband med resår, bra att ha under de mörka vintermånaderna, från Pritax. (reklamlänk)

Viktigt att ha hemma till hunden

Pincett till fästingar. Det bästa är ju att behandla hunden med någon form av fästingmedel, prata med din veterinär om de alternativ som passar din hund bäst. Men om din hund trots allt får en fästing som sätter sig fast så är en bra pincett det bästa verktyget. Håll hunden stilla och nappa tag i fästingen och dra rakt upp. Pincett från Åhléns.  (reklamlänk)

Annons

Delvis nedbrytningsbara svarta hundbajspåsar som är lätta att öppna, har du någonsin haft tunna prassliga påsar förstår du vad vi menar…, från Clas Ohlsson.  (reklamlänk)

Det ska börjas i tid, vänj valpen vid kloklippning så snart du kan. Gör det till en mysig stund och passa på när den är trött efter att ha lekt eller när ni kommit in efter en promenad. Placera hunden i knät (om det går) och klipp försiktigt max 1-2 klor per gång i början, stressa inte utan låt det ta tid så att valpen vänjer sig och förknippar det med något mysigt. Satsar du på en bra klosax så blir det dessutom enklare för dig själv. En vass och behändig klosax att arbeta med är denna från Miller. (reklamlänk)

Annons

Råkar du klippa för långt in på pulpan på hundens klor, behåll lugnet och applicera lite blodstopp-pulver på den blödande klon, från Imazo. (reklamlänk)

Vilken typ av pälsvård du behöver göra på hunden beror givetvis på hundens päls. Men har du en hund med mycket päls och som fäller mycket är en Furminator att rekommendera, den tar bort underull och lösa pälsstrån utan att täckhåren följer med. Borsten finns i flera olika storlekar, från Furminator. (reklamlänk)

Annons

Hundars tandemalj är tunnare än människors och behöver också borstas emellanåt för att förebygga tandsten och tandlossning (och dyra veterinärkostnader om några tänder behöver dras ut i framtiden…). Kit med hundtandkräm och olika borstar, från Trixie. (reklamlänk)

Om det blir riktigt varmt i sommar kan det vara skönt för hunden att ha en kylmatta att svalka sig på, denna kommer från M-pets.  (reklamlänk)

Annons