Igår avslöjade Apple alla nya Iphones som kommer i år. De kommer att nyheter tre stycken, Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS max. Här allt du behöver veta om dem.

Iphone XS och Iphone XS max

Nya Iphone XS och Iphone Xs max skiljer sig inte så mycket åt, utseendemässigt, från Iphone X. De kommer i tre färger, guldfinish, silver och rymdgrått.

iPhone-XS-Max-fakta

Skärmen på Iphone XS är på 5,8 tum och Iphone XS Max skärm är på 6,5 tum, ingen av dem har en hemknapp utan i stället används ansiktsigenkänning, Face ID, för att öppna telefonen. Båda har retina-skärmar, som har den högsta pixeltätheten av alla Apple-enheter, som bland annat bidrar till mer färger i foton och videoklipp.

Telefonerna är helt gjorda i glas, enligt Apple har de tillverkats i det tåligaste glaset någonsin med hög reptålighet. De ska också vara stänk- och vattentåliga.

Ett nytt chip i telefonerna ska göra dem snabbare när du streamar filmer, delar foton och låser upp din telefon med Face ID. De ska också ha större utrymme och enligt Refinery29 ska 200 000 foton kunna sparas ner i telefonen.

Kameran i telefonerna är en 12 megapixel-kamera med den nya funktionen Smart HDR. Den tar flera bilder på en och samma gång och sätter sedan ihop dem för att skapa den bästa bilden.

När det kommer till batteritiden har iPhone XS 30 minuter längre batteritid och Iphone XS Max kommer att ha 90 minuter längre batteritid än vad Iphone X har.

Priset för en Iphone XS kommer är från 12 795 kronor och Iphone XS Max kommer kosta från 13 995 kronor. De kommer båda att säljas i modellerna 64GB, 256 GB och 512 GB och finns tillgängliga i butik från och med den 21 september.

Iphone XR

Nya Iphone XR kommer i många olika färger, något som användare frågat efter i flera år. Den kommer bland annat att komma i blått, gult, korall, rött, svart och vitt.

iPhone-XS-iPhone-XR-iPhone-Xs-Max-fakta

Iphone XR har precis som iPhone X ingen hemknapp och den 6,1 tum stora retinaskärmen sträcker sig över hela telefonen. Istället för att använda hemknappen används ansiktsigenkänning för att öppna telefonen.

Kameran är samma 12 megapixel-kamera som Xs och Xs Max har. I Iphone XR går det även att använda porträttläget via kameran på skärmen, vilket du tidigare bara kunnat göra med Iphone X. När det kommer till batteritiden kommer Iphone XR ha upp till 90 minuter mer batteritid än Iphone 8 Plus.

Priset för en Iphone XR kommer att starta på 9495 kronor och telefonen säljs i 64 GB, 128 GB och 256 GB från och med den 21 september.

Läs mer:

Apple släpper nya emojis till iPhone – se alla här

Därför blir din iPhone långsammare när du uppdaterar iOS

 

Foto: Apple

Artikeln publicerades först på Frida.

 

Mest läst