Medieprofilen Amanda Schulman är för de flesta kanske mest känd genom podcasten ”Fredagspodden” som hon har tillsammans med systern Hanna Widell. Där delar hon ofta med sig av sina hypokondriska tankar. Men nu har Schulman blivit sjuk på riktigt – vilket gjorde att veckans podd fick spelas in från en sjukhussäng.

”Här ligger jag med en punkterad lunga. Och mellan morfin och dränageingrepp kom Hannah med små poddmaskiner så vi lyckades få ut ett avsnitt även denna vecka” skriver hon intill en bild på sig själv, som hon lagt upp på Instagram.

I ”Fredagspodden” berättar Amanda Schulman om hur hon under ett naprapatbesök erbjudits akupunktur. Amanda som från början gått dit på grund av smärta i bröstryggen, tackade ja till även denna behandling. Det skulle hon inte ha gjort.

En av nålarna träffade lungan och punkterade den. Efter ett tag började hon få andningssvårigheter och drabbades av smärta över bröstkorgen, vilket fick henne att åka in till akuten på S:t Görans sjukhus i Stockholm.

– De röntgar mina lungor och då har jag alltså fått en punktering på lungan – av en akupunkturnål. Det är helt sinnessjukt, säger hon i podcasten.

I och med punkteringen kom det in luft i lungsäcken som omger lungan, vilket gör att lungan kan falla ihop. Amanda Schulman behövde därför behandlas genom ett dränage, då en plastslang fördes in i lungsäcken genom bröstkorgen.

– Det har jag gjort i dag, det var inte kul kan jag säga, säger hon.

Läs även:

Kika in i Alex och Amanda Schulmans lägenhet

Alex Schulman: ”Pappor måste lära sina söner om jämställdhet”

Foto: IBL, Instagram
Artikeln publicerades först på Hänt.se.