Under onsdagskvällen visade TV4 kriminalreportaget Mordet på Olof Palme. Med programledaren Jenny Strömstedt, 47, i spetsen fick tittarna lyssna på när förundersökningsledaren Krister Petersson redogjorde för polisens senaste besked i fallet.

Men sändningen gick inte riktigt som de hade tänkt sig. När Jenny intervjuade Krister, som var med via länk, föll hon plötsligt ihop på golvet. TV4-tittarna kunde höra någon ropa ”Jenny? Jenny?” innan kanalen bröt till reklam. Strax därefter la Jenny Strömstedt upp ett inlägg på Instagram där hon meddelar att hon nu mår bättre.

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig”, skriver Jenny.

Anders Kraft om hastiga inhoppet 

En våning upp i TV4-huset satt nyhetsankaret Anders Kraft, 51, som gjorde sig redo för nyhetssändningen klockan 22.00. Efter reklamavbrottet i Mordet på Olof Palme var det istället han som syntes i rutan.

– Hon har gått ut själv och för säkerhets skull så passar vi på att slänga in mig. Ni får hänga med så gott det går. Jenny mår bra, sa han i direktsändning.

När Hänt når Anders Kraft berättar han mer om det plötsliga inhoppet i programmet.

– Det var lite överraskande och ovanligt. Men Jenny mår okej och det är det viktigaste, säger han.

TV4:s stöd efter oväntade händelsen

Att ställa upp för Jenny Strömstedt var en självklart för Anders, som har jobbat på TV4 i över 15 år. Han ersattes i sin tur av kollegan Ulrika Nilsson, 54, i den sena nyhetssändningen. I en intervju med Hänt berättar han om hur kollegorna ställer upp för varandra i krislägen.

– Vi försöker hjälpa varandra. Folk blir sjuka, någonting händer. Jag hann inte tänka så mycket, vi hade bara några minuter på oss, säger Anders och förklarar att allting var så pass väl förberett att sändningen flöt på smidigt ändå:

– Det kändes bra, det blir lite adrenalin. Det är så förberett, det är dagens ämne och jag är insatt till ett visst mått. Dessutom fick jag jättemycket stöd av redaktörer, berättar han för Hänt.

FOTO: TT/Privat

Av: Jonna Axelsson

Läs mer:

Jenny Strömstedts första ord efter kollapsen i direktsändning

Jenny Strömstedts plötsliga kollaps i TV4:s direktsändning

Så här ser Jenny Strömstedts tvillingdöttrar ut i dag

Mer läsning

Femina