Hon lanserade nyligen sin första barnkollektion Bing Kids och förra veckan släpptes hennes samarbete med Gina Tricot, som resulterat i ANINE BING <3 GINA TRICOT – en kollektion med 30 plagg i rockig LA-stil. Samtidigt rullar hennes egna modemärke Anine Bing på för fullt, med butiker i modestäderna Los Angeles, New York, Paris, Barcelona, London, Antwerpen, Madrid och Berlin.

– Gina Tricot-kollektionen innehåller basplagg med en twist, mycket denim eftersom jag älskar jeans och LA-inspirerat med en skandinavisk touch, säger Anine Bing från bilen på väg till huvudkontoret i Downtown Los Angeles när Femina.se ringer upp henne.

Bing Kids var en naturlig förlängning av hennes modemärke – och idén har funnits i Anines tankar länge i väntan på rätt tajming. Kollektionen har hyllats för sin unisex-framtoning – det finns ingen uppdelning mellan pojk- och flickplagg.

– Det tror jag är framtiden. Barn ska få vara barn och ha vilka färger de vill – min son har till exempel gärna rosa på sig. Det viktigaste med barnplagg är att de har bra passform, går att leka och smutsa ner sig i och att de är sköna – barn avskyr obekväma kläder, säger hon.

Anine har bott i närmare 15 år i Los Angeles, så när som på en kortare period i Köpenhamn för 7 år sedan. Hon och maken Nicolai testade nämligen att lämna Los Angeles till förmån för Skandinavien när första barnet, dottern Bianca, föddes 2011 – men de kom snart tillbaka till LA igen.

– Vädret är fantastiskt här och man vänjer sig vid den avslappnade livsstilen. Det är en kreativ stad där alla kan vara sig själva, man behöver inte passa in i något fack. Vad man än gör – oavsett om det är musik, mode eller konst, så finns det plats för en och folk peppar varandra. Det är en skön mentalitet, konstaterar hon.

Finns det några nackdelar med LA?

– Det är stor stad och man tillbringar alldeles för mycket tid i sin bil. Hemma i Skandinavien kan man promenera från stadsdel till stadsdel, men här spenderar jag två-tre timmar i min bil varje dag. Det är en klar nackdel.

Vad har du för relation till sociala medier?

– För mig är det ett jobbverktyg, det var så jag lanserade hela min business. Då var det inte så många märken som förstått kraften i framför allt Instagram. Jag har en bra relation till sociala medier – men det är viktigt att inte låta det ta över sitt liv och leva genom Instagram, det tror jag inte är hälsosamt.

Brukar du någonsin råka ut för elaka kommentarer?

– Faktiskt inte, jag har haft turen att få väldigt snälla följare. Jag försöker att skicka ut positiv energi och inte skapa intriger – och då får jag samma respons tillbaka.

Hur ser du på kroppsidealen i modebranschen?

– Ärligt talat tänker jag inte på det så mycket, jag tänkte mer på det när jag jobbade som modell. Jag kanske lever i bubbla, men det känns som att det är mindre press att se ut på ett visst sätt i dag. I dag med sociala medier ser man en större variation av utseenden och inte bara modeller. Kvinnor har ett powerful moment just nu och peppar varandra karriärmässigt – då känns hela hysterin kring utseende mindre relevant. Det är mer fokus på annat.

Foto Andrew Arthur

Har man märkt av Metoo-rörelsen mycket i Los Angeles?

– Absolut, det har skett en positiv vändning för kvinnor här, det är så härligt. Kvinnor peppar varandra, står på sig och tar ingen skit längre.

Har du själv råkat ut för diskriminering eller sexuella trakasserier?

– Jag har aldrig sett det som ett problem att vara kvinna. I modellbranschen har man kanske stött på vissa typer, men jag har aldrig råkat illa ut. Jag har alltid trott på mig själv och kört min grej.

Vart tror du att din goda självkänsla kommer ifrån?

– Bra fråga. Jag har alltid haft en stark tro på mig själv. Jag växte upp med fem syskon och vi har alla valt helt olika vägar i livet – och våra föräldrar har låtit oss göra det. Det tror jag är viktigt, att man ser sina barn som individer och låter dem vara sig själva. Det kanske är naivitet, men jag har alltid kört på, oavsett om jag velat jobba som modell, syssla med musik eller starta min business.

Vilken har varit din tuffaste period i livet?

– Jag har haft många sådana. Innan jag fick barn gick jag igenom många svåra perioder med mycket ångest, jag levde mellan Stockholm och LA och visste inte vart jag hörde hemma. När jag blev mamma hittade jag hem och landade i mig själv. Däremot får jag fortfarande ångest ibland över att inte räcka till – att vara mamma, fru, driva ett stort företag och hinna med allt.

Vad gör du när du känner dig otillräcklig?

– Känner jag mig alltför överväldigad försöker jag ta ledigt en dag från jobbet, skriver ner mina tankar och gör listar över vad som är viktigt och vad jag vill fokusera på just nu. Min familj och mitt jobb är viktigast för mig och då kanske jag inte alltid hinner med att träna eller träffa vänner – man kan inte göra allt samtidigt, utan får fokusera på lite i taget. Det är något jag har lärt mig – det går inte alltid att vara superwoman.

Vad gör dig lycklig?

– Att vara med min familj i vårt härliga hus eller på jobbet i den kreativa processen med mitt designteam. Små och stora saker. Jag blir lycklig av att leva det liv jag valt att leva och jobba med något jag älskar att göra.

Vad oroar du dig mest över?

– Jag känner mig orolig varje gång jag flyger ifrån mina barn eller när min man är ute och reser, sådant jag inte har kontroll över. Tidigare har jag oroat mig mycket över framtiden, men det gör jag inte så ofta längre.

Hur har du förändrats sedan du blev förälder?

– Jag har blivit mer jordnära, omtänksam och lyhörd för andra. En bättre människa, helt enkelt. Man märker att de flesta brukar landa i sig själva när de får barn och bli lite mer schyssta och ödmjuka.

Vilka av dina egenskaper och värderingar hoppas du föra vidare till dina barn?

– Tron på sig själva. Jag hoppas att de vågar satsa på det de vill göra och som gör dem lyckliga.

Finns det något du hoppas att de inte tar efter?

– Jag hoppas att de inte oroar sig lika mycket som jag har gjort. När jag var yngre oroade jag mig så mycket för framtiden – skulle jag få barn? Skulle jag hitta någon att dela livet med? Det vore skönt om de slapp det.

Vilka av dina åstadkommanden är du mest stolt över?

– Min familj och min business. Att jag och min man skapat ett framgångsrikt företag av något som startade som ett garageprojekt.

Vad tror du ligger bakom din framgång?

– Dels är det skithårt arbete, att jag inte har lyssnat på nejsägare utan trott på mig själv och bara kört på. Sen har jag haft en bra vision, vetat exakt vad jag velat och byggt upp ett superbra team. Jag har absolut inte gjort detta själv.

Finns det något i ditt liv som du skulle vilja förändra?

– Jag skulle vilja hitta lite mer balans och se till att få mer tid för barnen.

Vad har du för mål kvar som du ännu inte uppnått?

– Ett personligt mål är att jag skulle vilja ha ett till barn någon dag, när det är lite lugnare och jag inte behöver jobba dygnet runt. Det är hälsosamt att ha mål, men det får inte bli så att det känns som att man hela tiden måste fortsätta vidare, vidare, vidare. Man måste också kunna stanna upp och vara nöjd där man är.

Namn: Anine Bing
Ålder: 35 år
Bor: Los Angeles
Familj: Maken Nicolai och barnen Bianca & Benjamin
Gör: Driver klädmärket Anine Bing
Aktuell: Med barnkollektionen BING KIDS och en ny kollektion för Gina Tricot

Läs även:

Nu lanseras Anine Bings kollektion för Gina Tricot

Anine Bing släpper kollektionen BING KIDS

Foto: Anine Bing/Andrew Arthur

Vad ger du till din mamma på Mors dag?

'); jQuery('#polls-80').detach().appendTo('#polls-80-wrapper'); jQuery('#polls-80-loading').detach().appendTo('#polls-80-wrapper'); });
Loading ... Loading ...