Hennes relativt unga ålder som partiledare har använts både för och emot henne. Annie Lööf menar att ingen är fullärd från början och att hon har många att tacka för de framgångar som hon har tagit Centerpartiet till i dag.

– Ja, både mitt parti och familj och vänner är verkligen som bomull när det stormar.

Hon får ofta höra att hon är lugn och tydlig, men under den vältaliga ytan glöder ivern och engagemanget. För människor som kämpar. För ett bättre Sverige. För familjen.

– Mitt liv har ställts på ända sedan jag fick barn, säger Annie. (…) Jag har konstant sömnbrist. Jag lagar middag samtidigt som jag svarar på ett jobbsamtal och försöker sysselsätta Ester. Men framför allt har jag fått så mycket positivt genom min dotter. Det uppväger allt och mer därtill.

– Att kunna stänga av är en förutsättning för att orka ha det här jobbet. Jag blir hela tiden avbruten med mejl och telefonsamtal oavsett om det är semester, helg eller tidig morgon. Då måste jag göra vad som förväntas av mig, och sedan kunna återgå till att fika med föräldrarna eller läsa med Ester eller vad det nu kan vara.

– Jag har inte alltid varit bra på det och det kommer svackor. Särskilt när jag sovit dåligt, det gör en så sårbar. Men jag tycker ändå att jag har lärt mig att tygla stressen. Som i somras när Transportstyrelsens it-skandal briserade och jag hade lovat att vi skulle gå till Skansen. Det gjorde vi och så åkte jag in till jobbet efteråt. Man får försöka hitta timmar när man bara är mamma.

Hela intervjun med Annie Lööf läser du i Femina nr 11/2017.

ANNIE LÖÖF

ÅLDER: 34 år.

YRKE: Partiledare för Centerpartiet. Är utbildad jurist.

FAMILJ: Maken Carl-Johan och dottern Ester, två år. Mamma och pappa, två systrar och syskonbarn i Småland.

BOR: Villa i Nacka.

AKTUELL: I valstriden inför riksdagsvalet i september 2018.

Läs även
Här är Linnea Claesons önskelista till politikerna – 3 punkter

Därför är det bra för dig (och din chef!) att jobba hemifrån

Bästa sättet att minska stress och bli lycklig? Städhjälp och takeaway!

FOTO Centerpartiet

Mer läsning

Femina