Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta tipset när du kokar pasta

11 mar, 2021 
AvEmma Castman
Brukar du irritera dig på att pasta hamnar i vasken istället för i durkslaget när du silar bort vatten? Du är inte ensam. Men det finns ett knep som förändrar allt. Se här!
Annons
Så ska du egentligen använda durkslagetBrand logo
Så ska du egentligen använda durkslaget

Du kokar spagetti och häller över innehållet i ett durkslag. Målet är att sila bort vatten, men mer ofta än sällan följer även pasta med ner i vasken. Irriterande, ofräscht och jobbigt – eller hur?

Lyckligtvis finns det en lösning på problemet – som verkligen funkar.

För ett tag sedan uppmärksammade nämligen amerikansk media en person på Tiktok som av en slump hittat det ultimata sättet att använda sitt durkslag på.

Felet många gör när de använder durkslag

De allra flesta lutar durkslaget mot vasken eller håller det i handen samtidigt som de häller över kastrullens innehåll i silen.

Resultatet? Majoriteten av pastan landar så klart i durkslaget, men det finns även en överhängande risk att mat råkar hamna i vasken istället för i silen – och att fingrar kommer i kontakt med det skållheta vattnet.

Pasta ligger i vasken
Pasta i vasken. Känner du igen dig?

Knepet som gör skillnad: Använd silen som ett lock

Så, hur gör man istället? Metoden som blivit viral på Tiktok innebär att man sätter durkslaget som ett ”lock” över kastrullen och därefter vänder allt upp och ned.

”Jag fick ett telefonsamtal samtidigt som jag skulle sila bort vattnet från min pasta, och det var då jag kom fram till den här lösningen”, sa Tiktok-användaren Ensee i en intervju med sajten Ladbible, och fortsatte:

”Jag la då durkslaget på kastrullen utan att tänka på det och insåg att det passade perfekt”.

Spana in Ensees smarta video här:

Foto: TT

Annons