Ari Behn är död. Han blev 47 år, skriver Svensk Damtidning.

Märtha Louises före detta make tog sitt liv, uppger familjen.

– Det är med stor sorg i hjärtat att vi, de allra närmste till Ari Behn, i dag måste meddela att han har tagit sitt eget liv. Vi ber om respekt för vårt privatliv i den närmaste tiden, säger managern Geir Håkonsund.

Ari Behn gifte sig med Märtha Louise 2002. De gick sedan separata vägar 2016. Ari Behn har släppt flera böcker, bland annat tre romaner och tre novellsamlingar. Förra året släppte han boken Inferno som var en tung uppgörelse med honom själv. Behn berättade då att boken var en brutal beskrivning av hans inre den senaste tiden.

Ari Behn är död – Märtha Lousies sorg

Märtha Louise lever i dag med Shaman Durek. Men trots uppbrottet och den nya kärleken har hennes relation med Ari Behn varit nära. Så sent som i höstas lade Shaman Durek upp en bild på Instagram tillsammans med Ari Behn.

”Älskar dig broder”, skrev Shaman Durek till bilden.

Även relationen med kungafamiljen var stark efter uppbrottet. Häromdagen kom uppgifter i Norge om att Shaman Durek inte bjudits till det kungliga julfirandet, trots att Märtha Louise deltog. Däremot var Ari Behn bjuden.

Sonja och Harald om Ari Behns död

Norska kungen Harald och drottning Sonja kommenterar dödsfallet.

– Det är med stor sorg som drottningen och jag mottagit beskedet om Ari behns bortgång. Ari var en viktig del av våran familj i många år och vi bär med oss varma, goda minnen av honom. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom, säger de enligt Expressen och fortsätter: 

– Vi sörjer att våra barnbarn nu har mist sin kära pappa, och har djup medkänsla med hans föräldrar och syskon, som nu ahr mist sin käre son och bror. Vi ber om att Aris närmaste familj får ro i denna svåra tiden.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: