När jag var liten önskade sig min pappa alltid skosnören. Det kan ju uppfattas som lite fantasilöst. Men nu när min far gick bort i höstas och julen närmade sig fick det mig att reflektera över dessa skosnören. Vilken bra julklapp ändå, det är praktiskt och välbehövligt samt funkar för en liten plånbok. Så det var ju väldigt fint ändå av min pappa. Och saken är den att jag själv behöver ju skosnören så de får stå på min lista i år.

Här är min lista på klappar som både står på min önskelista samt som jag tänker passar släkt och vänner.

Snövit på Dansens hus

En klassiska saga i ny skrud. Vi känner alla till historien och den här gången tas den in i vår digitala samtid där snövit är dotter till en Instagramdrottning med bekräftelsebehov och dvärgarna är influensers som genom går en digital detox.

Till den här uppsättning av Fredrik Benke Rydman på Dansen hus, Stockholm tar jag med mig mina söner, 13 och 9 år. Jag tycker det brukar vara  magiskt med den här typen av föreställningar – ofta grymma visuella finesser och stor känsla för färg och form plus en tänkvärd historia. Det vill jag att mina söner ska få uppleva. Ser framemot samtal efteråt.

Från 395 – 695 SEK (inkl 30-45 SEK avgift)

Föreställningslängd: ca 85 min, läs mer på Dansen Hus

Loppis

Jag har under hela min uppväxt hängt mycket på loppisar. Det var min mamma som tog med mig och sedan har det bara fortsatt. Jag minns att jag gick förbi ett ställe på väg hem från skolan när jag gick i lågstadiet. Då tittade jag storögt på porslin och glas men gick ofta därifrån med en serietidningen för 1 kr.

Jag rekommenderar att kolla på glas, vaser och smycken. Där kan du ofta göra fynd och hitta fina presenter. Och i varje stad finns det alltid en loppis väl värd ett besök. Här är mitt tips i Sundsvall där jag är uppvuxen: Återbruket, Parkgatan, 852 29 Sundsvall.

Konst- och yogakurs på Gotland

Den här kursen åkte jag på ifjol och det var helt magiskt. Jag gillar att både träna och illustrera. Dock hade jag aldrig jobbat med olja eller gett yoga en ärlig chans. Men wow, va härligt det här var att under fyra dagar bo på skulptören Sanny Laurins gård i Burgsvik/Gotland och förkovra sig både med målning, yoga och härligt skönt umgänge. Det kan jag varmt rekommendera som julklapp. Det får bli min klapp till mig själv – så jag hoppas vi ses. I dessa mörka tider ser jag extra mycket framemot denna resa. Som stärker dig innefrån och ut.

Kursledarna är konstnärerna Fredrik Johansson Marle och Maria Oskarsson Marle och yogaläraren Elisabeth Nilsson. Grymma och inkännade personer allihopa.

Det finns två kurstillfällen i juni-juli från torsdag till söndag, under vecka 26 eller 27.

Pris 5200kr inklusive boende, välkomstmiddag och material. (Resa ingår ej.)

Läs mer här: www.konstartera.se

Vacker vas

Jag såg den här vasen när jag var i Köpenhamn på sensommaren. Jag tyckte den var så härlig i sitt uttryck och extra fin med torkade blommor i. Den skulle passa hemma hos oss men likaväl hos en nära vän. Vasen Autumn, designad av Sanna Völker, 589 kr, Bolia.

Brandsäkert

Snygg och smart som borde finnas i varje hem. Den här får min mamma att ha i stugan. Solstickan Design, Brandfilt svart/silver, 445 kr, Rum21.

Lyxiga påslakan

Ser framemot långa sovmornar nu under julledigheten. Den här får min sambo.

Midnatt påslakan 600-950 kr, underlakan 450-550 kr och örngott 300 kr/st, från Midnatt Home.

Smycke i midjan

Svart bälte med pärlor, Valerie belt, XS-L,149 SEK, Gina Tricot. (reklamlänk från Apprl)

Guldig jumpsuit till nyår

Alltså jag har en förkärlek för jumpsuits. Jag vet inte riktigt vad det är men jag gillar. Den här kommer bli skön att fira in nyåret.

Alex jumpsuit i guld, XS-L, 899kr, Bik Bok. (reklamlänk från Apprl)

Snygg blazer 

För dem som känner mig vet att jag gillar kläder. För mig är det som att måla en tavla. Det behöver inte vara nytt men gärna med en tvist. Just nu suktar jag efter en blazer från Tiger of Sweden, 3 999 kr.

Gyllene skor

For me myself and I. Alltså det här skorna – det är mitt favvomärke. Snälla tomten…, från Gram Shoes, 2495 kronor.

Läs även: 
Chefredaktörens tips: Långlivade julklappar

Cecilia von Mentzer: Smycken, spalyx och vegorecept – julkappstips för livsnjutaren

Ida Gustafsson: Halsband, vaser och ullset — julklappar som håller länge

Kappa, läppstift och världens bästa bok – här är Magda Omerspahics önskelista

 

Utvald läsning

Femina