Trendar: InredningMat och dryckResor

Bästa ställena för somrig medelhavskänsla i Stockholm

20 maj, 2020 
AvNina Nyström
Orangeriet och Ellery Beach House
Vi listar tio pärlor som ger känslan av att du sitter på en piazza i Italien, en loungig bar i Franrike eller en solig gränd i någon av de andra länderna runt Medelhavet.
Annons

Huvudstaden bjuder på ett digert utbud av restauranger, caféer och barer som erbjuder både riktigt bra medelhavsmat och trevlig, genomarbetad atmosfär. Självklart är de alla bra nedslag för lite medelhavskänsla. Men det finns även andra härliga platser för dig som vill drömma dig bort lite extra.

Här är 10 pärlor som ger en känsla av sydliga breddgrader – fast i Stockholm.

Orangeriet och Trattorian

Orangeriet och Trattorian

Restaurang Trattorian på Kungsholmen bjuder på en sann italiensk upplevelse i både mat och inredning. Efter en limoncello och tiramisu går du bara vägg i vägg och njuter av välgjorda drinkar i mysig atmosfär med utsikt över vattnet eller den stora öppna brasan.

Annons

Bergianska Trädgården

Bergianska

Bergianska trädgården i Solna erbjuder korta besök i hela världen, året om. På sommaren står Italienska terassen för prunkande grönska från Medelhavet och vacker utsikt över vattnet, medan Medelhavshallen bjuder på landskap av citronträd, vinstockar, fikon och apelsiner oavsett årstid. Efteråt fikar du i Gamla Orangeriet.

Eataly

Eataly

Italiensk foodcourt och saluhall med flera olika restauranger, mitt i Stureplansmyllret. Strosa runt och köp italienska råvaror eller slå dig ner mer ett glas prosecco och en god pasta. Avsluta med en gelato. Håller också matlagningskurser för att lära dig laga klassiska italienska rätter.

Annons

Josefinas

Josefinas

På numera klassiska uteserveringen Josefinas på Djurgården får du en rejäl dos av loungig medelhavskänsla. Luta dig tillbaka i en fåtölj under palmerna och blicka ut över havet medan du njuter av en somrig drink.

Ellery Beach House

Ellery Beach House

I augusti öppnar storsatsningen Ellery Beach House på Lidingö. På den härliga uteserveringen kommer du att få en rejäl dos medelhavsvibbbar och på restaurang Palmers är det just Medelhavet som är i fokus.

Annons

Hallwyllska

Hallwylskas innergård

Innergården på Hallwyllska museet är en oas mitt i stan. Sippa på något kallt och hugg i på en Moules Frites bland grågröna olivträd, snirkliga cafémöbler och en arkitektur som definitivt för tankarna till en liten piazza på sydligare breddgrader.

Mr French

Mr French

Den stora, loungiga uteserveringen vid vattnet bjuder på både prunkande, tropisk grönska, mysbelysning och ja, fransk mat.

Annons

Selma City Spa

Selma City Spa har både takpool, loungehäng och en grönskande rooftop garden. Kanske inte hundra procent just medelhavskänsla, men definitivt skön semestervibe och vacker utsikt över Stockholms takåsar.

Millesgårdens skulpturpark

Millesgården

Millesgården är ett perfekt utflyktsmål för att vandra runt en dag och insupa de magiskt vackra, blomstrande omgivningarna. Framför allt den nedre terassen andas Medelhav, då den är skapad med den italienska piazzan som förebild.

Annons

Medelhavsmuseet

Medelhavsmuseet

Så klart. Tyvärr har museet just nu stängt på grund av coronapandemin, men man kan fortfarande ta del av utbudet virtuellt. Förhoppningsvis öppnar de centralt belägna lokalerna igen så fort läget stabiliserats.

Foto: Respektive ställe samt startbild: Orangeriet Sara Danielsson och Ellery Beach House pressbilder.

LÄS MER:

 

Annons