Harry och Meghan berörde många när dokumentären Harry & Meghan: An African journey nyligen släpptes. En märkbart sliten Harry berättade om hur han tas tillbaka i tiden och tänker på sin älskade mamma Diana varje gång en kamerablixt riktas mot honom.

Meghan å andra sidan öppnade för första gången upp sig om hur dåligt hon har mått i rampljuset och att både hon och Harry bara ”existerar snarare än lever”. Plötsligt förstod ännu fler varför hertigparet faktiskt har valt att stämma en tidning som publicerat ett privat brev som Meghan skrev till sin far.

Harry och Meghan

Hovexperterna tror att Harry och Meghan planerar att lämna kungahuset.

Men vissa tror att den plötsliga offentliga sårbarheten har en ännu större mening än så. De brittiska hovexperterna Russell Myers och Richard Palmer driver podcasten Pod Save the Queen, och i det senaste avsnittet tar de upp Harry och Meghan.

Harry och Meghans paus är bara början

Pausen, som hertigparet annonserade kommer ske kring jul, tror hovexperterna bara är början på Harrys och Meghans plan att lämna kungahuset för gott.

– Jag tycker det verkar som om de skapar ett narrativ som kommer att rättfärdiga att de väljer en annan väg i livet. Om de delar med sig av hur olyckliga de är och att deras liv har blivit ett helvete för dem, är det lättare för dem att lämna och bo i till exempel Los Angeles eller Afrika som privatpersoner, säger Richard Palmer i podcasten.

Harry och Meghan har redan varit tydliga med att de vill att deras son Archie Harrison får en så normal uppväxt som möjligt. De valde bland annat att hålla sonens dop privat och väntade två dagar efter födseln med att visa upp Archie.

Foto: TT