Trendar: InredningMat och dryckResor

Blake Lively: ”Sluta säga till små flickor att de kan göra vad de vill"

04 aug, 2017 
AvNanna von Knorring
Stjärnparet Blake Lively och Ryan Reynolds vill ge sina barn en feministisk uppfostran och har bland annat slutat använda ordet ”bossig” i sitt hem. "Det är förminskande. Och det uppmuntrar dem inte att bli en chef”, säger Blake Lively till Glamour.
Annons

Blake Lively, 29, har haft en framgångsrik skådespelarkarriär sedan tonåren. I dag är hon förutom skådespelare även mamma till James, 2 år, och Inez, 10 månader, tillsammans med maken Ryan Reynolds, 40.

I en intervju med tidningen Glamour berättar Blake Lively öppenhjärtigt om hur hon och Ryan Reynolds tänker kring uppfostran av sina två döttrar och hur familjen i dag är deras första prioritet och att jobbet anpassas efter familjen – inte tvärtom.

När Blake Lively kommer in på barnuppfostran citerar hon komikern och skådespelaren Sarah Silverman: ”Sluta säga till små flickor att de kan göra vad de vill. De vet redan att de kan göra vad de vill. Det öppnar en dörr för frågor…”

Hon fortsätter: ”Vi är alla födda med känslan att vi är perfekta, tills någon säger till oss att vi inte är det. Så det finns inget jag kan lära min dotter [James]. Hon har redan allt. Det enda jag kan göra är att skydda det hon redan känner.”

Hela familjen samlad på Hollywoods Walk of Fame förra året. Foto: IBL

I intervjun med Glamour berättar Blake Lively att både hon och Ryan Reynolds blivit mer medvetna om sitt språk efter att de blivit föräldrar.

Annons

”Min man sa: ”Varför säger jag alltid han?” Och jag sa ”För att det är vad vi lärt oss”. Så han kan ta upp en larv och istället för att säga ”Vad heter han?” säger han ”Vad heter hon?”, berättar Blake Lively i Glamour.

Ordet ”bossig” har även förbjudits i familjens hem, eftersom Blake och Ryan insåg att ordet används med en negativ klang för kvinnor och inte för män, efter att de själva skojat om att deras dotter var bestämd.

”Det är förminskande. Och det uppmuntrar dem inte att bli en chef. Om jag vet hur jag ska vara den bästa föräldern till en dotter? Nej, jag har ingen aning. Allt jag kan göra är att dela med mig av mina tankar och lära mig av andra”, säger Blake Lively till Glamour.

Läs även:

Annons