Artikeln innehåller reklamlänkar

En avlägsen kust

När det känns avlägset att våga hoppas på en vår, så ljusnar förhoppningsvis tillvaron en smula med Jenny Colgans nya En avlägsen kust (Norstedts). Lorna bor på den lilla skotska ön Mure, en fridfull plats med små fiskebåtar i hamnen och himlen full av sjöfåglar. Den lokala läkaren har bestämt sig för att gå i pension och det blir svårt att ersätta honom på en så liten ort. Men så anländer Saif, läkare och flykting, med svåra minnen från krig och elände. Han välkomnas med öppna armar – inte minst av Lorna.

Läs mer och köp den här. (länk till Bokus)

Betydelsen av kärlek

Är det möjligt att komma en människa så nära att man blir till ett, eller är man dömd till ensamhet även när man älskar en annan som mest? I Betydelsen av kärlek (Weyler) går Helena Granström på djupet både i relationers och kvantfysikens parallella världar, i en kosmiskt och känslomässigt svindlande berättelse. Hur verkligheten ser ut tycks vara omöjligt att avgöra, och på kärleken biter inga vetenskapliga teorier. Det enda som gäller är att våga tro! På kärleken då – och i någon mån vetenskapen.

Läs mer och köp den här. (länk till Bokus)

Två böcker du kan köpa i Feminas shop:

Vuxna människor

Den biologiska klockan tickar allt starkare hos Ida, barnlös 40-årig arkitekt, som har börjat undersöka möjligheterna att frysa ner ägg utifall att den rätte inte skulle dyka upp i rättan tid. Hon har varit singel länge, förutom ett och annat kortvarigt förhållande med redan upptagna män. Nu är det sommar och Ida är på väg till familjens sommarparadis tillsammans med lillasystern Marthe med sambo och bonusdotter. Syskonkärleken mellan Ida och Marthe har varit lite upp och ner genom åren. Där har alltid funnits en rivalitet om vem som är mest lyckad, och Ida hinner knappt packa upp väskan förrän en glädjestrålande Marthe berättar att hon äntligen blivit gravid efter en provrörsbefrukting.

Så inleds norska Marie Auberts relationsdrama Vuxna människor (W&W) där de vuxna inte beter sig särskilt vuxet (om man med det menar en människa i kontroll och balans).

Ida skakas om efter systerns utspel, avundsjuk och full av självömkan sätter hon igång ett spel för att försöka få den uppmärksamhet som hon bara tycker riktas mot systern. Det blir faktiskt både spännande och underhållande, och med hög igenkänning för oss som aldrig heller lyckats bli riktigt ”vuxna” vuxna…

Läs mer och köp den här. (länk till Apprl)

Bok du kan köpa i Feminas shop:

Liten tvåa med potential

Storstadstjejen Sofia har allt, och allt hade varit perfekt om det inte vore för lägenheten som behöver renoveras, de sena jobbkvällarna och föräldrarnas skilsmässa. Hon tar tag i problemen och anlitar en hantverkare som börjar ifrågasätta hennes livsval.

Läs mer och köp den här. (länk till Apprl)

Av: Kenneth Gysing & Ida Gustafsson

Läs även:
Susanne Skogstad, 27, lämnade fabriksjobbet och blev hyllad bokdebutant

Susanna Alakoski: ”Ett stigma att vara fattig idag”