För den som följer Camilla Läckberg på nätet – hon delar så gott som dagligen med sig av familjelivet på sin blogg och på Instagram – så är hon som en låtsasväninna som man redan tror sig veta det mesta om. Och så vill hon ha det, trots att många dömer henne just på grund av öppenheten och exponeringen.

– Jag tog ett medvetet beslut redan i början av min karriär att jag skulle bryta den där myten om upphöjda, onåbara författare. Jag skulle vara tillgänglig och visa att det kan vara ett ganska vanligt jobb, så länge man har skrivtalang. Jag är oftast en trött morsa vid datorn, och bakom mig tornar både disk och tvätt upp sig.

Med dottern Polly, som snart fyller ett år, har skrivandet av den nya romanen Häxan blivit en extra stor utmaning.

– Polly är underbar, en riktig guldklimp, men det har varit ett tufft år. Jag har haft svårt att fokusera och jag kände mig så trött i början. Nu i efterhand kan jag knappt fatta att jag grejade det. Men det är mycket tack vare Simon, han förstår att jag måste sitta ifred och jobba och ser det som en självklarhet att dela på hushållet. Och det har verkligen fungerat, Häxan är betydligt tjockare än alla mina tidigare böcker.

Resultatet av Camillas slit ser vi den 7 april när nya boken släpps. Du kan tävla om den här!

Och läs hela intervjun med Camilla Läckberg i Femina nr 4/2017 som finns att köpa i butik från och med den 16 mars.

AV KATARINA DANIELSSON

FOTO HELÉNE LINSJÖ

Läs även Camilla Läckberg säljer sin galaklänning – skänker vinsten till kvinnojour

Mest läst