Trendar: InredningMat och dryckResor

Camilla Läckbergs ärliga mammabild får nätet att jubla

17 aug, 2018 
AvMikaela Alex
Författaren Camilla Läckberg är mamma till fyra barn – hon vet hur omvälvande livet med en bebis kan vara. Här delar hon med sig av fem råd för att underlätta livet för andra mammor.
Annons

Första tiden som förälder är sällan en dans på rosor. Som nybliven mamma är man själv oftast väldigt skör – kanske både fysiskt efter förlossningen, och psykiskt med alla hormoner som löper amok inombords.

Att dessutom vara totalt ansvarig för ett litet, hjälplöst knyte som varken har regelbundna ät- eller sovtider eller kan säga vad det vill ha – det gör inte situationen lättare.

Inte heller kändiskvinnor som vi är vana att se i full makeup-mundering och löshårslockar, går oberörda genom den här tiden i livet – något som deckardrottningen Camilla Läckberg, 43, generöst nog delar med sig av på sin Instagram.

Till den här underbara bilden på sig själv, strax efter sonen Charlies födelse för åtta år sedan, skriver författaren ”Det här mina vänner är en ärlig bild av bebistiden”.

Sedan delar hon med sig av fem saker hon önskar att kvinnor gjorde för att underlätta livet för andra mammor:

Annons
  1. Ge fan i att skriva elakheter på nätet, ”Don’t be a cow”.
  2. Fråga hur läget är PÅ RIKTIGT. Ta inte ett ”ohh det är sååå härligt ju!” – om du samtidigt ser vildögd desperation i ögonen.
  3. Hjälp till. Erbjud dig gå en tur med vagnen. Ställ mat utanför dörren […] Låt föräldrarna äta på restaurang ihop medan du går runt i kvarteret med bebisen, osv osv osv. Bär bebis så mamman får fika, gå på toa, ta en dusch, utan att ha en levande varelse i händerna. Osv osv osv…
  4. Skit i att komma med pekpinnar. Svälj kommentarer som ”Du vet du måste amma om du inte vill ditt barn ska få allergier va?”. Alternativt säg dylika saker tyst i en burk, sätt på locket och släng sen burken.
  5. Beröm, peppa, tala om vilken fantastisk mamma hon är. Mycket. Ofta.

Jättefina tips som vi tror skulle uppskattas av många nyblivna föräldrar! För det ÄR inte lätt. Camilla Läckberg avslutar med att kommentera en av de skrattretande detaljerna på bilden:

”Sprid kärlek. Ok? Och japp jag har en reva på brallan i skrevet på den här bilden…” Inlägget har i skrivande stund över 19 000 gilla-markeringar och nära 800 kommentarer från personer som håller med och tackar för att hon delar med sig.

Här med senaste tillskottet Polly som Camilla har med maken Simon Sköld, och som nu hunnit bli 2 år gammal:

Foto: Instagram/IBL
Artikeln publicerades först på MåBra.

Annons