carina berg

Programledaren Carina Berg, 42, träffade kärleken i fotbollsspelaren Erik Berg, fd. Johansson, 31, för tre år sedan. I december 2018 ägde bröllopet rum och sommaren 2019 avslöjade paret att de väntade tillökning i familjen.

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och LYCKLIG ATT JAG BARA GRINAR”, skrev programledaren under bilden på sig själv i bikini bebiskulan i ett inlägg på Instagram.

I slutet på förra året delade Carina och Erik med sig av glädjenyheten – de hade fått sitt först gemensamma barn. Sonen Otto Berg har sedan dess synts flitigt men diskret i Carinas sociala medier och livet som småbarnsförälder berättar hon ofta öppet om i sin podcast Gynning & Berg – hittar sig själva, som hon har tillsammans med Carolina Gynning.

Sonens plötsliga beslut

I tisdagens avsnitt av podcasten delade Carina plötsligt med sig av en händelse som skett under den senaste tiden. Sonen som nu hunnit bli fem månader gammal tog nämligen ett oväntat beslut.

– Jag har slutat amma tänkte jag säga men han har slutat dia. Han bara bestämde sig, säger Carina i podden och fortsätter:

– Han har slutat suga på mina bröst i mathänseende, även i andra hänseenden. Han suger inte alls.

Carolina frågar sin podd-kollega om detta lett till någon slags depression varpå Carina erkänner att beslutet tyngt henne ordentligt.

– Jag har varit så himla ledsen. Jag har grinat massor, säger hon.

Tuffa tiden efter förändringen

Carina har sedan tidigare sonen Holger Luuk, 9, med tv-profilen Kristian Luuk, 53. Varken Carina eller Carolina minns att avslutandet av ammandet påverkat dem på detta sätt tidigare men efter att ha googlat sig fram förstår Carina att detta tillhör vanligheterna.

– Jag kom inte heller ihåg det från min första. Men helt plötsligt kände jag som att någon hade satt på en mörk hatt över mig och att någon gick och tryckte ner mina axlar i jorden, säger hon.

FOTO: Anna Tärnhuvud/TT/Instagram

Utvald läsning

Femina