0:32

Efter reklamen: Så får du tvätten krispigt vit igen

(0:32)

Att byta underkläder är något man lär sig sen barnsben att man, precis som tandborstning och kanske hårkamning, ska göra varje dag.

Men det är faktiskt långt ifrån alla som byter sina underkläder varje dag. Det amerikanska underklädesmärket Tommy John frågade 2000 män och kvinnor om deras vanor när det kommer till underkläder, och svaren var faktiskt förvånande.

Ungefär hälften av de tillfrågade erkände att de i vanliga fall inte byter underkläder varje dag, utan kan ha på sig samma par i två dagar eller mer. Hela 13 procent, alltså ungefär 260 personer av de tillfrågade 2000, sa att de kunde gå i samma par underkläder i en vecka.

Det märktes också skillnad i svaren mellan män och kvinnor. Det var mycket vanligare att männen inte bytte underkläder på en vecka, än att kvinnor gjorde så.

Hur ofta ska man byta ut sina underkläder?

Även när det kommer till att köpa nya underkläder och kassera sina gamla så finns det rekommendationer. Efter 6-12 månader kan det vara en bra idé att byta ut sina underkläder för nya, menar en undersökning.

Men av de tusen amerikaner som svarade i den utredningen så verkar det inte höra till vanligheterna. Ungefär hälften, 46 procent, uppgav att de hade samma underkläder i mer än ett år innan de slängs, och så många som 38 procent sa att de inte hade någon aning om hur länge de ägt vissa underkläder. På den punkten var det dock jämnt mellan män och kvinnor.

Är du en sådan som använder samma underkläder år efter år kan det vara dags att tänka om – enligt en studie framgår det att nytvättade underkläder ändå kan innehålla så mycket som 10 000 levande bakterier.

”Gamla underkläder förstör inte bara din stil, de sabbar din hälsa. Det är viktigt att uppdatera underklädesgarderoben mellan var sjätte månad och upp mot ett år för att försäkra sig om att man är skyddad från farliga infektioner och hälsorisker”, skrev man i studien.

Källa: Daily shared.

Stilsäkra dagspyjamasen – 11 bekväma matchande set