Claudia Galli Concha

Välkommen till Femina, Claudia! För de som inte redan känner till dig, vem är du och vad sysslar du med?

– Jag heter Claudia Galli Concha och jag lever mitt drömliv med mitt livs stora kärlek och våra två döttrar, Celeste 2 och Chloe 3,5. Vi delar vårt liv mellan Stockholm och Los Angeles. Jag är skådespelare, bloggare, filmproducent, föreläsare och så driver jag Pocci Pocci som är ett barnklädesmärke.

Vad kommer vi att kunna läsa om i din blogg?

– Jag vill att mina bloggläsare ska känna att de följer med i mitt liv. När jag började blogga för 10 år sedan så uppdaterade jag sju gånger om dagen och ville verkligen ha med mig läsarna på allt. Den känslan har jag fortfarande, även om inläggen blir något färre nu när det är två barn och några extra företag som tar sin tid, men just den där genuina och direkta kontakten vill jag alltid ha och det gör ju även att bloggen är konstant föränderlig. Är jag inne i ett inredningsprojekt så kan det bara handla om det i en period och är vi på resa så följer ni med på det, lever vi i Stockholm så är det vardag med barn och jobb och events och annat roligt. Jag tycker om att dela med mig och bolla och diskutera och då är bloggen ett perfekt forum.

Vad är det bästa med att blogga? 

– Det bästa är att jag konstant får vara kreativ, att jag hela tiden kan skapa, var jag än befinner mig i världen. Och läsarna, genom mina bloggår så har jag samlat på mig många, otroligt fina, läsare som lär mig en massa saker och inspirerar mig.

Och det sämsta?

– Det känns som att man ska svara att man aldrig är ledig, men det gör mig absolut ingenting. Jag säger pass.

Ni bor på deltid i Los Angeles. Varför har ni valt att göra det – och hur fungerar det rent praktiskt?

– Det började med att vi bara följde vår dröm. Vi har lovat varandra att alltid drömma och att i den mån det går följa drömmen. Så när vår yngsta dotter, Celeste, skulle fylla ett år så bestämde vi oss för att åka. Vi åkte och stannade i tre månader. Sen åkte vi hem och så åkte vi tillbaka efter sex veckor och så höll vi på och nu jobbar min man där och utvecklar olika projekt inom film och tv och jag och tjejerna bara njuter av livet. Vi är där ungefär hälften av året. Venice, där vi bor, är helt underbart för barn, det finns massor av aktiviteter och lekplatser och otroligt mycket att se och upptäcka. Vi har en hyreslägenhet där, ett magiskt ställe med stor pool utanför balkongen och gym i huset och palmer, palmer, palmer.

Du har fått en hel del uppmärksamhet för ditt beslut att ha barnen hemma istället för på förskola. Hur kom ni fram till att det var rätt beslut för er – och har ni någonsin tvivlat på beslutet?

– Det var självklart för mig från den stunden jag fick veta att jag var gravid med Chloe. Jag visste att jag skulle ha möjligheten rent ekonomiskt och då blev valet självklart. Så barnen är hemma med mig och planen är att de ska vara det tills de börjar förskoleklass. Ja, reaktionerna har varit många – många positiva men även många som blir provocerade, varför vet jag inte riktigt, men det är väl som med allt annat när man inte följer normen.

Hur kan en vanlig dag se ut i ditt liv?

– Väldigt olika från dag till dag, men det vanligaste är att vi alla vaknar vid 7-7.30, sen tar vi det extremt lugnt på morgnarna, vi njuter av lång frukost, jag dricker mina två koppar kaffe, vi tittar lite på tv, vi delar upp tiden mellan Barnkanalen och Nyhetsmorgon och sen gör vi oss iordning. Vi brukar gå ut runt 11, är vi i Stockholm så går vi ofta till Junibacken, museer, bio (vi älskar bio i vår familj) hänger med vänner, går till min mamma som har en liten hund som barnen älskar, fikar…vi har det bra helt enkelt. Sen tycker jag om att komma hem på eftermiddagen, tända ljus, sätt på musik, barnen leker och jag pysslar med lägenheten, fotar, lagar mat. Sen kommer min man och vi äter tillsammans och hänger med tjejerna. Sen nattas tjejerna vid 19-20 och 21 så öppnar jag kontoret och jobbar till 00.

Vad har du för förhoppningar inför 2019?

– Nystarter för mig är som ett livselixir och just nyår är ju då en magisk tid. Allt kan hända på det nya året, man kan göra om och göra rätt. Jag känner på mig att 2019 kommer att bli riktigt bra. Jag har många roliga projekt på gång. Ny blogg här på Femina (yeeey!), många roliga samarbeten, resor, en fantastiskt fin kollektion av Pocci Pocci som släpps i februari och på det så ska jag strukturera upp mina jobbrutiner och effektivisera, jag ska fortsätta dansa (började för två veckor sedan och älskar det!) och jag ska nå några av mina stora mål i livet som handlar om ekonomi och prestation. Jag ser verkligen fram emot 2019!

Följ Claudia Galli Conchas blogg här!

Mest läst