Trendar: InredningMat och dryckResor

Cynthia Nixon vill bli guvernör i New York

20 mar, 2018 
AvIda Gustafsson
Skådespelaren Cynthia Nixon, känd från Sex and the City, meddelar att hon ställer upp i det amerikanska guvernörsvalet.
Annons

Cynthia Nixon, som är mest känd för sin roll som advokaten Miranda Hobbs i serien Sex and the city, har länge varit politiskt engagerad. Under måndagen meddelade hon via sociala medier att hon ställer upp i guvernörsvalet för delstaten New York för demokraterna. Hon meddelade sin kandidatur med en kampanjvideo som spelats in i staden.

Hon utmanar därmed bland annat den sittande guvernören och demokraten Andrew Cuomo som meddelat att han ställer upp i guvernörsvalet för en tredje mandatperiod, det amerikanska guvernörsvalet hålls i början av november i år. I kampanjvideon går hon hårt åt nuvarande ledning.

– Vi vill att administrationen ska jobba igen, för sjukvård, få ett slut på massgripanden, laga den trasiga tunnelbanan. Vi är trötta på politiker som bryr sig mer om rubriker och makt än vad de bryr sig om oss. Det kan helt enkelt inte vara ”business as usual” längre.

I inlägget på Instagram berättar hon att hon växte upp med sin ensamstående mamma i en enrummare i New York och att det är där hon tillbringat hela sitt liv,  ”det är här jag mötte min fru, där jag ser mina barn växa upp, där jag i 17 år kämpat för bättre skolor, bättre sjukvård och HBTQ-jämställdhet, Jag älskar New York-borna, och jag jag tror på oss.”

Annons

20 minuter efter att hon meddelat sin kandidatur toppade Cynthia Nixon listan över de mest trendande samtalsämnena på Twitter i USA, skriver New York Times. Om hon väljs blir hon New Yorks första kvinnliga och öppet homosexuella guvernör.

Inlägget har fått över 2000 kommentarer där många hyllar hennes initiativ. ”Amerika behöver fler kvinnor som du”, skriver en Instagramanvändare. En annan skriver: ”Du är fantastisk! Kör!”.

Läs även:

Lady Gaga poserar med 5 av USA:s ex-presidenter – därför har bilden blivit viral

Annons