Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför är det smart att ha en klädvårdsrulle i skogen

10 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Du kanske tänker att en vanlig klädvårdsrulle bara är till för att ta bort ludd och hår från kläderna?
Visst, det används till det – men det vanliga hushållsföremålet kan också vara perfekt att ha med sig ut i sommargräset.
Här är smarta användningsområdet för klädvårdsrullar, som du kanske inte tänkt på!
Annons
5 sjukdomar vi kan få av fästingar - symtomen att hålla koll påBrand logo
5 sjukdomar vi kan få av fästingar - symtomen att hålla koll på

De allra flesta har både en och flera klädvårdsrullar hemma – rullar med klistrigt papper på en plastpinne som fungerar utmärkt till att ta bort ludd, smuts och djurhår från kläderna.

Men nu när det är sommar i Sverige kan det klassiska hushållsföremålet få helt nya användningsområden utomhus. I stället för att lämna rullarna i hallgarderoben så är det en smart idé att plocka med dem i campingpackningen, picknickkorgen och strandväskan.

Anledningen: fästingar. Sommarmånaderna är underbara och bjuder in till långa dagar och kvällar ute i skog och mark – många av oss åker på campingtur, tar promenader ute i det gröna eller badar på klippor och stränder. Men det man helst inte tänker på är att vi inte är ensamma ute i naturen, vi har tyvärr sällskap av små krypande fästingar som vill suga blod från människor och djur.

Annons

Så stoppar du fästingar med klädvårdsrullar

Klädvårdsrullar är ett ypperligt föremål att ta bort krypande fästingar med, både på dina husdjur och på dig själv. Fästingar kan vara svåra att upptäcka, och tar ofta sin lilla tid på sig och kryper runt innan de hittar ett ställe att bita sig fast i. Det är under denna period som klädvårdsrullarna kommer in som en riddare på vit häst och räddar oss från fästingbett.

Genom att rolla kläderna och husdjurens päls kan du få fatt i fästingar du inte ens visste fanns. De små insekterna fastnar på det klistriga pappret och går sedan lätt att slänga bort.

Du kan så klart vänta med att rolla dig tills du kommer hem, men vill du vara säkrare på att slippa bett är det bra att ta med sig en rulle ut på dina utflykter!

Källa: Newsner.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons