Tilde de Paula Eby, 47, är vid det här laget ett välkänt ansikte hos svenska folket, och har i många år varit en stor tittarfavorit och självklarhet i rutan. Men på senaste tiden har hon lämnat flera chockartade besked. Bland många av hennes meriter har hon bland annat lett det populära programmet Let’s dance med kollegen David Hellenius, 46, men det var i slutet av maj som finalen tog en oväntad vändning när programledarduon avslöjade att de båda hoppar av programmet.

 

 

– Något som också är väldigt speciellt för oss Tilde är att det är sista gången som vi leder det här programmet, berättade David under kvällen.

 

 

 

 

Men inför sändningen av hennes nya succéprogram Efter fem lämnar Tilde ännu ett oväntat besked. I en video på Instagram meddelar hon att de inte ska fortsätta.

– Det här är våran sista vecka, säger hon i klippet.

Tilde de Paula Eby i Efter fem

Tilde de Paula Eby som programledare för Efter fem.

Därför tvingas hon lämna

Det var i januari 2019 som Tilde började som programledare för aktualitetsprogrammet Efter fem. Sedan dess massor av nyhetstörstiga tittare lockats till programmet som sänds varje vardag, och redan första avsnittet sågs det av över 400 000 personer.

Men i en video på Instagram meddelar hon nu att de inte ska fortsätta.

– Det här är våran sista vecka, säger hon i klippet.

Under sändningen i tisdags förklarar de varför programmet tar slut.

– Varmt välkomna till Efter fem denna tisdag. Lite av en avslutningsvecka får man väl ändå säga. Både för oss här på Efter fem som gör vår sista vecka innan sommaruppehållet, och för många skolbarn som har avslutning i dag, säger Tilde.

Anledningen är alltså att de ska gå på sommarlov, men den 10:e augusti är programmet tillbaka som vanligt.

FOTO: TT

Av: Lovisa Ström

Läs mer:

Tilde de Paula Eby visar upp sanningen bakom tv-sminket

Tilde de Paula lämnar TV4:s Nyhetsmorgon på vardagarna

Tittarna jublar – efter TV4:s avslöjande om Tilde och Pär

Mer läsning

Femina