Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför ska du tvätta med en våtservett i tvättmaskinen

24 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT, Dalila Dalprat/PEXELS.
Vårservett kvinna på tvättmaskin
Brukar din tvätt fortfarande vara täckt av ludd och djurhår när du plockar ut den ur tvättmaskinen?
Prova då det här smarta knepet – och tvätta med en våtservett!
Annons
5 smarta tips för att städa badrummetBrand logo
5 smarta tips för att städa badrummet

Gemene man lägger fyra timmar i veckan på att tvätta, och medan de moderna tvättmaskinerna gör det mesta av jobbet åt en, så lämnar resultatet emellanåt en del att önska.

Brukar du ha problem med ludd och djurhår på dina kläder även efter de har tvättats, så ska du spana in det här tipset! Med hjälp av en vanlig våtservett eller två i tvättmaskinen när du tvättar så kommer din tvätt kunna se mycket renare ut än vanligt.

Vad fyller våtservetten för funktion? Jo, den fungerar nämligen absorberande och drar till sig båd ludd, djurpäls och hår, som annars sprids ut över kläderna i tvättmaskinen. Med en våtservett i tvätten så slipper du alltså de vanliga problemen med luddiga kläder.

Det här ska du tänka på innan du tvättar med våtservett

Använd inte för många

Det räcker att stoppa in max tre stycken våtservetter i tvättmaskinen. När tvättmaskinen går igång kommer våtservetterna blanda sig med kläderna för att smla upp hår och ludd. Använd nya våtservetter för varje tvätt för att se resultat.

Annons

Se till att våtservetterna är tjocka nog

Våtservetterna du använder i tvättmaskinen måste vara tjocka nog för att inte gå sönder under tvätten. Försök att riva dem i remsor – om du knappt klarar av att riva sönder dem så bör de fungera bra att tvätta med.

Inga servetter i papper eller tyg

Det säger sig självt men våtservetterna får inte vara gjorde i papper eller tyg. Pappersservetter kommer få motsatt effekt och istället täcka dina kläder i vit pappersmassa när du plockar ut dem, och tygtrasor drar inte till sig någonting – det är som att stoppa in ett till plagg i tvättmaskinen.

Tänk på doften

Om du inte vill att dina kläder ska absorbera doft, så tänk på att använda våtservetter som är antibakteriella eller oparfymerade. Ett annat alternativ är att maskera doften med hjälp av lite sköljmedel i tvätten också.

Källa: Brightside.

Annons