I natt var det stort hålligång på Twitter, och anledningen var att världens kanske mest omtalade Twitter-konto, Donald Trumps, helt plötsligt inte längre fanns. Vad var det som hade hänt? Hade presidenten fått nog? Hade han blivit blockerad? Hackad?

Men rätt vad det var så fanns det där igen. Världen fick alltså sammantaget en 11 minuter lång paus från @TheRealDonaldTrump, men ingen visste vem man kunde vända sig till för att tacka. Åtminstone till en början.

Snart twittrade dock självaste Twitter ut en förklaring till presidentens bortfall från det sociala mediet, och händelsen beskrevs som ett resultat av ”den mänskliga faktorn”.

En liten stund senare hördes ett cyber-harklande och en suck, och Twitter tog till orda igen: ”Det var en kundtjänstanställd på Twitter som gjorde det här på sin sista arbetsdag…”


Ett skämt alltså. Eller en politisk handling. Vem vet. Den forna kundtjänstpersonen fick i alla fall en ordentlig avtackning från Twitter, eller förlåt jag menar på Twitter, efter sitt upptåg. En twittrare ville sträcka sig så långt som att nominera kundtjänstpersonen till Nobels fredspris, om nu 11 minuter räcker för att uppnå kriterierna.

503 Service Unavailable

I veckan var även Donald Trump Jr. i blåsväder på Twitter, och J.K. Rowling gav sig in i debatten med ett klockrent svar. Här kan du läsa mer om det!

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: