Prins Carl Philip och prinsessan Sofia håller just nu en låg profil när det kommer till den kungliga representationen. Förra veckan meddelade hovet att Carl Philips och Madeleines barn inte längre ska kallas Kungliga Högheter och redan nu märker man av ett skifte i det dagliga kungliga arbetet.

Kungaparet och kronprinsessparet står i fokus och de resterande familjemedlemmarna lyser med sin frånvaro om man tittar på höstens aktiviteter.

Prinsparet, som annars brukar ha fulltecknade kalendrar med officiella uppdrag i kalendern, är – även de – mer osynliga. Men de betyder inte att de inte arbetar.

Carl Philip och Sofia förbereder ett event

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar vad Carl Philip och Sofia gör den här veckan – när de inte har några kungliga åtaganden inplanerade i den officiella kalendern.

– De arbetar fulltid. Just nu är det väldigt mycket med stiftelsen. Nästa vecka lanserar de sin rapport om näthet så det är mycket förberedelser inför det, säger hon.

Hon berättar också att prinsparet är på plats i Stockholm. De har, som bekant, ett kontor på Stockholm slott. Ett rum som visades upp i förra årets upplaga av SVT-programmet Året med kungafamiljen. Sofia och Carl Philip har inrett kontoret efter tycke och smak och där finns både privata bröllopsbilder och fina fotografier på sönerna, Alexander och Gabriel.

Lanseringen som Margareta Thorgren talar om äger rum nästa vecka, den 22 oktober, på Löfbergs Kaffebar i centrala Stockholm. Den handlar som sagt om rapporten om näthat som prinsparets stiftelse har tagit fram tillsammans med försäkringsbolaget mySafety.

FOTO: TT

Läs även: 
Madeleines nya bild på Leonore, Nicolas och Adrienne

Efter kungens beslut: Madeleine och Sofia berättar om förändringen

Kungens besked: Fråntar barnbarnen kungliga titlarna

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: