Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför tror Donald Trump att hans popularitet ökar

20 nov, 2017 
AvMalin Karlberg
Flera personer ur Vita huset-staben avslöjar hur Donald Trump väljer att tolka opinionsmätningar – och bara tror på de som stärker hans självbild.
Annons

Stödet för USA:s president Donald Trump sjunker, samtidigt som presidenten själv verkar övertygad om att han är mer populär än någonsin. Politiska magasinet Politico ville ta reda på hur den ekvationen går ihop – och i en avslöjande ny artikel beskriver nu flera personer ur Trumps stab anonymt hur det är att jobba för mannen som ett flertal amerikanska psykiatriker hävdat lider av narcissistisk personlighetsstörning.

Donald Trump är tydligen oerhört känslig för kritik och vill bara höra talas om nyheter som stärker hans uppblåsta självbild. Därför tvingas personalen dölja negativa opinionsmätningar och enbart delge presidenten enkätundersökningar som vittnar om stigande popularitetssiffror och ökat stöd för hans politik.

Detta uppnår de dels genom att presentera siffror från den konservativa undersökningsbyrån Rasmussen, som ofta är vinklade till Trumps fördel – och dels genom att visa statistik som kommer från presidentens egna väljare.

Undersökningar som visar ett sjunkande väljarstöd avfärdas inom Vita huset som ”fake news”, ”verklighetsfrånvända” eller som att företagen som ligger bakom dem ”inte förstår honom”, enligt flera av presidentens rådgivare.

Detta skulle alltså kunna förklara varför Trump nyligen hävdade för New York Times att han ”precis fått fantastiska opinionmätningssiffror” –  samtidigt som hans popularitet i andra mätningar landat på rekordlåga nivåer.

Källa: GQ.com
Foto: IBL

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons