När Lonely Planet listade de 10 trendigaste resmålen som du bara inte får missa under 2017 är bland annat vårt grannland Finland, vackra Oman och natursköna Etiopien med. Här följer hela listan:

1. Kanada

Kanadas trendfaktor ökade när den energiska Justin Trudeau, valdes till premiärminister. Som turist finns det mycket att uppleva med tanke på att valutan är förhållandevis svag och pressar priserna, men framförallt att det finns en stor mat- och vinkultur och vacker natur.

Kanada-trendigt-resmal

2. Colombia

Landets vibrerande mix av olika kulturer och den vackra naturen gör Colombia till ett riktigt trendigt resmål 2017. Dessutom kommer även Påven att besöka Colombia någon gång i början av nästa år, något som inte hänt på 30 år, vilket givetvis är en stor händelse för det katolska landet.

trendiga-resmal-colombia

3. Finland

Vårt vackra grannland firar 100 år som självständigt land nästa år vilket givetvis kommer att firas och uppmärksammas på olika sätt runt om i landet. Finland är även värdland för världsmästerskapen i konståkning och skidor under nästa år vilket säkert kommer att bidra till en ökad turism.

trendiga-resmal-finland

4. Dominica

Av de karibiska öarna sägs Dominica ha bevarat sin historia bäst. Till skillnad från de andra öarna som lockar turister med sina vita paradisstränder har Dominica med sina stenstränder förblivit relativt orörd. Men det gäller att passa på att besöka ön innan 2018 då Dominica får sin första stora hotellkedja som också kommer att öka turismen.

5. Nepal

Efter den stora jordbävningen 2015 förstördes en stor del av landet. Nepal är fortfarande ett otroligt vackert och fascinerade land men behöver komma på fötterna igen efter katastrofen. Genom att besöka landet stödjer du både kulturen och folket och hjälper på så vis landet att bli vad det en gång var.

6. Bermuda

Bermuda har värdskapet för kappseglingstävlingen America’s Cup under 2017 och med enbart två timmars båtfärd från North Carolina, en paradisliknande miljö och varma vindar kvalar Bermuda in på plats nummer 6.

7. Mongoliet

Under 2017 kommer det exklusiva hotellet Shangri-La att vara färdigbyggt. Hotellet som har 290 rum och som erbjuder gästerna bland annat en IMAX-bio har kostat 500 miljoner US dollar. Mongoliet kan erbjuda spännande stadsliv såväl som naturnära upplevelser och det är just därför Lonely Planet har valt landet som ett av de trendigaste resmålen 2017.

8. Oman

När fler och fler flygbolag än någonsin flyger hit och byggandet av flertalet exklusiva hotell är Oman ett land att räkna med. Under 2017 kommer Majarat Oman, ett gigantisk vattenlekland, att stå klar och det förväntas bli rejält populär bland barnfamiljer.

9. Burma

När den första demokratiskt valda regeringen började styra landet kunde man på allvar att se en ljus framtid för Burma. I Burma blåser förändringarnas vindar och nu när det hemlighetsfulla landet är redo att ta emot gäster finns det möjlighet att se en del av det forna Asien som inte kommer att vara bevarad allt för länge till.

10. Etiopien

Etiopien är ett unikt land som bland annat har sin egen kalender med tretton månader istället för tolv (!). Maten, kaffet och kyrkorna är i en stil för sig och naturen är hisnande vacker. Här besöker du gamla kloster och kyrkor, tittar på exotiska djur och upplever en miljö du aldrig sett tidigare.

Läs även

9 drömhotell vi gärna flyr till i vinter

4 snygga halvstora väskor – perfekta för korta resor

Detta hotell har utsetts till Sveriges lyxigaste