Snälla och medkännande föräldrar har lättare att föra vidare sina egenskaper till sina barn än de som är egoistiska, visar en stor ny studie. Det gäller även egenskaper som inte är direkt kopplade till godhet eller altruism, utan också sådana som nyfikenhet och viljan att föra traditioner vidare.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Läs även 5 saker du aldrig ska säga till ditt barn

Forskarna menar att en av orsakerna är att föräldrar som är snälla och omtänksamma är mer känsliga för sina barns behov, och därför också skapar starkare band till dem. Detta ska i sin tur göra så att personlighetsdragen lättare överförs till barnen.

Själviska föräldrar däremot, och föräldrar som fokuserar på makt och prestationer, har svårare att föra sina egenskaper vidare till barnen.

Hela 418 familjer från Tyskland och Schweiz deltog i studien som utfördes av forskare från Royal Holloway vid University of London och universiteten i Westminster, Wien och Bern.

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Mest läst