Drömmer du om att fly julstök, slask och kyla? Det är du inte ensam om. Just nu bokar vi svenskar drömmiga hem på exotiska platser runtom i världen. Här är de 10 hetaste resmålen över jul och nyår.

Läs även Så vill vi resa under 2018 – här är de 7 hetaste trenderna!

1. Japan, Kyōto

I behov av lite zen i ditt liv? Åk till Kyōto och låt berget Daimonjiyama och naturen runt det ge dig detta lugn. Airbnb´s mest bokade lägenheter hittar du i detta hus. Alla inredda med naturliga och lugna färger som ”andas zen”.
Läs mer här!

2. Jamaica, Montego bay

Hyr en lägenhet i denna gigantisk villa precis vid stranden. Långt från stadens ljus och ljud kan du återhämta dig i det totala karibiska lugnet.
Läs mer här!

3. USA, Atlanta

Längtat efter en ”mitt i naturen-upplevelse”? Här är den. Övernatta i denna lyxiga trädkoja och för att ta upplevelsen ytterligare en nivå närmare naturen, skjut ut den rullbara sängen och sov under stjärnorna.
Läs mer här!

4. Australien, Queensland

I denna solstol gör det inte ont att vila upp sig under julledigheten. Poolen och verandan tillhör ett stort hus med tillhörande grill att tillaga kvällens middag på.
Läs mer här!

5. Kanada, British Columbia

En skidstuga i en klass för sig. En lugn och romantisk plats att slappna av på efter en dag i backen. Eller varför inte hyra snöskoter och bränna över sundet du ser från balkongen.
Läs mer här!

6. Mexico, Mexico City

Bo i ett riktigt snyggt designhus mitt i glödande Mexico City. Stor växtprydd terass med många sittplatser för den som vill ordna förfest för kompisgänget.
Läs mer här!

7. Aruba, Noord

Ett boende så långt ifrån vår svenska standard som det går att komma. Här suddas gränserna mellan utomhus och inomhus bokstavligen ut. Spendera dagarna med att meditera i en stengrotta eller lapa sol i utomhussängen.
Läs mer här!

8. Sydafrika, Kapstaden

Är det en stad i världen du vill ha panoramautsikt över från din pool, är det Kapstaden. Njut av ett vin från trakten samtidigt som du tar in Tablemountain, havet och storstaden.
Läs mer här!

9. Thailand, Bangkok

Nu kanske det inte är design och konst som du främst förknippar Thailand med. Men är du sugen på några dagar i storstaden är det här boendet ett måste. Ett coolt urbant loft mitt i centrala Bangkok.
Läs mer här!

10. Mauritius, Pereybere

Vill du slippa barn-bonanzan som all-inclusive ofta innebär så är det här stället för dig. En villa med egen pool och bara 500 meter till stranden. På Mauritius. Behöver vi säga något mer?
Läs mer här!

Källa: Airbnb

Läs även 7 livsmedel som får dig att somna snabbare

Artikeln publicerades först på ELLE.