Det är snart jullov och nyår. Ett år ska summeras och ett nytt ligger för dörren. Det är inte utan att en blir lite lätt nostalgisk över tiden som gått. Ett år är sällan bara underbart, uppförsbackar som sjuka anhöriga, begravningar, uppsägningar, handledsbrott och så vidare drabbar oss alla med ojämna och jämna mellanrum. Guldkornen stärker oss och finns där och jag tänker att vi blir bättre på att uppskatta dem ju klokare vi blir och ju mer det stormar i omvärlden eller i ens närhet.

Och de där guldkornen behöver minsann inte vara en helg i Paris eller en fet diamant. För mig är det skogspromenaden med väninnan, ett bra samtal i soffan med tonåringen eller ett leende eller en blick från någon medresenär i lokaltrafiken saker som får mig på sällsynt gott humör och sätter guldkant. Och så den där perfekt julklappen förstås! Lite yta måste också finnas, haha! I år har jag plockat ut sju favoriter.

Kanske hamnar någon av dem hemma hos mig? Kanske kan någon läsare få lite inspiration?

 

 

Lampan Snoopy står högst på min önskelista år efter år. Den är både kaxig och snygg. Och dyr! Från Flos. (reklamlänk från Adtraction)

Julens raraste kuddfodral måste ju vara detta med Rudolfs rare kusin på, 50 x 50 cm, från Chhatwal & Jonsson.

Den här fina ljusstaken får gärna flytta in på min spiselkrans. Gloria i mässing från Klong. (reklamlänk från Adtraction)

Den både luktar och är fin att se på, handtvål Bouquet blanc, 300 ml, Victor Vaissier. (reklamlänk från Adtraction)

Finaste shoppingväskan är den här i canvas med läderdetaljer i det klassiska Dagmarmönstret, 2 199 kr, Dagmar. (reklamlänk från Awin.com)

Man kan aldrig ha för många örhängen! De här får gärna något av mina barn ge sin mor i julklapp! Från Snö of Sweden (reklamlänk från Adtraction).

Ljungfärgade sneakers drömmer jag om just nu! Nike Air max dia.

 

Läs mer:

28 perfekta julklappsböcker att önska eller ge bort

Halsband, vaser och ullset — julklappar som håller länge

13 smarta julklappstips till den som redan har allt

Utvald läsning

Femina